Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Speciální blok iShorts uvede studentské filmy nominované na Českého lva

Speciální blok iShorts uvede studentské filmy nominované na Českého lva

Speciální blok iShorts uvede studentské filmy nominované na Českého lva

POZVÁNKA na iShorts speciál: Český lev – nejlepší studentské filmy 2016 (30. 3. 2016, Bio Oko, Praha)

Šmíd, Hudeček, Saska, Soukup, Huleš. To jsou jména začínajících režisérů, jejichž filmy byly nominovány na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film na 23. ročníku cen Český lev. iShorts ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií představí ve středu 30. 3. od 20.30 v Bio Oko pět krátkých filmů studentů a absolventů filmových škol, kteří stojí na počátku slibně se rozvíjející kariéry a jejichž filmy sbírají úspěchy doma i v zahraničí.

AmanitasBřeznový iShorts speciál uvede krátké filmy mladých režisérů, z nichž některé již byly zařazeny do programu významných festivalů. Na programu je čerstvý vítěz Ceny Magnesia a držitel Zvláštní ceny poroty za nejlepší režii krátkometrážního filmu na festivalu Sundance, Furiant režiséra Ondřeje Hudečka, nápaditý a mrazivě vtipný pohled na mládí klasika realistického dramatu Ladislava Stroupežnického. Držitel Ceny Magnesia za rok 2011 Jakub Šmíd, který loni debutoval celovečerním filmem Laputa (nominace pro Terezu Voříškovou na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli), představí svůj krátký snímek Amanitas, ve kterém se dvě ženy v podání Kláry Melíškové a Lenky Krobotové snaží najít ztraceného chlapce v bývalém vojenském prostoru.

Happy endVáclav Huleš jako jediný reprezentuje Univerzitu Tomáše Bati, kde absolvoval filmem Táta – intimním dramatem, zaměřeným na vztah otce a syna, v němž hlavní roli ztvárnil Dušan Sitek. Výjimečnou žánrovou pestrostí zaujme i temná pohádka Lesapán Pavla Soukupa, který slavil úspěchy už na Famufestu. Diváci by si neměli nechat ujít ani animovaný Happy End Jana Sasky, černou komedii o smrti se šťastným koncem, která vznikla na pražské FAMU.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru