Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Dada Club online: Užij si dada!

Dada Club online: Užij si dada!

Pozvánka na výstavu – Dada Club online – 25. března – 8. dubna 2017 – net art – MARIE MEIXNEROVÁ

Na začátku února 2016 spustil Link Art Centre (pro informační věk) webovou platformu dadaclub.online, která fungovala jako online archiv a kreativní prostor pro oslavu dědictví hnutí dada. To 5. února téhož roku oslavilo sté výročí svého vzniku.

Na dadaclub.online můžete ve vysoké kvalitě stáhnout kopie originálních děl dada, a to jako 2D a 3D skeny nebo na obálkách časopisů, libovolně je zremixovat, použít a zneužít. Ovšem pouze do 5. února 2017 bylo navíc možné výsledný remix znovu přesdílet v on-line galerii – za tím účelem ostatně dadaclub.online primárně vznikl. Možnosti on-line vystavení svých remixových děl využila řada etablovaných i začínajících umělců, a on-line galerie na dadaclub.online v průběhu své roční existence pěkně nabobtnala.

Výsledky kreativních aktivit těch nejslovutnějších netartových jmen typu Aram Bartholl, Harm Van Den Dorpel, Emilie Gervais, Claudia Hart, IOCOSE, JODI, Patrick Lichty, Michael Mandiberg, Raquel Meyers, Lorna Mills, Evan Roth, UBERMORGEN, i desítek dalších, méně známých umělců, lze aktuálně spatřit od 25. března do 8. dubna 2017 na výstavě ve Spazio Contemporanea v italské Brescii.

K návštěvě však vřele doporučujeme také on-line galerii Dadaclub.online, již stojí za to si důkladně projít. Koláže Hannah Höch, Raula Hausmanna, litografie Kurta Schwitterse, tisky a kresby Mana Raye, László Moholy-Nagye, Hanse Richtera a dalších se ocitají v rukou internetových umělců ve zcela nových juxtapozicích, jež s sebou přináší digitální věk a jeho poloautomatizované systémy třídění informací a úpravy obrazů.

Dada není nic, užij si dada!

 

 

 

http://dadaclub.online/
dadaclub.online je projekt pod Link Art Center

Dada Club Online
25. března – 8. dubna 2017
Spazio Contemporanea, Brescia, Itálie
Fb event

Katalog
Link Art Center (Ed), Dadaclub.online, 2017. Paperback, English, Color, 136 pages, 19,05 x 19,05 cm. ISBN 9781326939427. Dostupné na http://editions.linkartcenter.eu/

Související texty na 25fps
AMERIKA, Mark. „remixtebook Marka Ameriky“. 25fps [on-line]. 12. září 2016.
AMERIKA, Mark. „Pla(y)giátorství.“ 25fps [on-line]. 20. října 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru