Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » FAMUFEST vyhrála Špína, uspěl také Bo Hai

FAMUFEST vyhrála Špína, uspěl také Bo Hai

FAMUFEST vyhrála Špína, uspěl také Bo Hai
Letošní 34. ročník filmového festivalu FAMUFEST, který se konal od 13. do 18. listopadu na několika místech v Praze, provázel mimořádný zájem diváků. V nabitých sálech bylo k vidění 30 hraných, animovaných a dokumentárních soutěžních filmů a další filmy v deseti mimosoutěžních promítacích blocích. Ze závěrečného ceremoniálu v zaplněném kině Světozor si nejvíce cen, včetně té pro nejlepší film, odnesli tvůrci intimního dramatu Špína. Cenu za nejlepší režii hraného filmu získal student FAMU Dužan Duong, jeho docu-fiction Bo Hai má i cenu diváků.

Špína je hraný debut a zároveň absolventský film katedry režie FAMU režisérky Terezy Nvotové, odehrávající se v prostředí dospívajících dětí. Snímek měl světovou premiéru v lednu 2017 na MFF Rotterdam a od té doby získal ocenění na prestižních filmových festivalech v Německu, na Slovensku, v Portugalsku, ve Španělsku a nyní tedy na FAMUFESTU. Pozornost oprávněně vzbuzuje také Bo Hai, nový film režiséra a scenáristy Dužana Duonga o vztahu dvou generací Vietnamců žijících v České republice.

Dominantním tématem FAMUFESTU 2017 bylo INFERNO. Událostmi nabitý filmový a doprovodný program zaujal natolik, že v předprodeji se prodalo téměř 300 zvýhodněných festivalových akreditací, denně se na festival vydaly stovky návštěvníků a slavnostní zahájení ve velkém sále kina Lucerna si nenechalo ujít 800 diváků. O vítězích soutěžní sekce rozhodovala porota v čistě ženském složení: herečka a výtvarnice Ester Geislerová, filmová střihačka Jana Vlčková, výtvarnice Léna Brauner, programová ředitelka Febiofestu Anna Kopecká a producentka Alice Tabery.

Vítězové 34. ročníku filmového festivalu FAMUFEST:

Nejlepší film: Tereza Nvotová – Špína

Nejlepší režie hraného filmu: Dužan Duong – Bo Hai

Nejlepší kamera: Marek Dvořák – Špína

Nejlepší střih: Alan Sýs – METRO

Nejlepší zvuk: Adam Bláha – Přátelské setkání nad sportem

Nejlepší nerealizovaný scénář: Eliška Kováříková – Ultraspeed Overspeed

Nejlepší producentský počin: Karolína Pojarová – Davidová

Nejlepší realizovaný scénář: Barbora Námerová – Špína

Nejlepší režie dokumentárního filmu: Apolena Rychlíková – Český žurnál: Hranice práce

Aramisova cena: Marie-Magdalena Kochová – Stavědlo 1.

Nejlepší animovaný film: Kateřina Karhánková – Plody mraků

Zvláštní uznání poroty: Tereza Vejvodová – Místo

Divácká cena: Dužan Duong – Bo Hai

Nejlepší fotografie + Nejlepší intermediální a konceptuální tvorba: neudělena (respektive cenu získali všichni vystavující na výstavě studentů katedry fotografie a Centra audiovizuálních studií, která byla součástí FAMUFESTU)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru