Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » NFA uvede ve Varech němý snímek Hříchy lásky

NFA uvede ve Varech němý snímek Hříchy lásky

NFA uvede ve Varech němý snímek Hříchy lásky

Na 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary představí Národní filmový archiv (NFA) němý snímek Hříchy lásky s živým hudebním doprovodem.

Drama režiséra Karla Lamače z roku 1929, Hříchy lásky, pojednává o úspěšném venkovském herci Ivanu Kristenovi, který získá angažmá v městském divadle. Jenže na rozdíl od své mladé krásné ženy, která do divadla přichází s ním a je obsazována do hlavních rolí, Kristen získává jen vedlejší role a žárlí na ženiny herecké partnery. Tragédii, v níž milostný trojúhelník vyústí, ovšem nezabrání ani obsazení Kristena do hlavní role v nové hře.

V němém snímku, pod jehož scénářem je podepsán Václav Wasserman a za jehož výtvarným zpracováním stáli Otto Heller a Hanuš Gödert, hraje řada zahraničních herců. Krásnou mladou ženu ztvárnila populární italská herečka Marcella Albani, do role jejího hereckého partnera a milence byl obsazen Němec Walter Rilla, ředitele divadla hraje Francouz Gaston Jacquet. Představitel hlavní postavy – venkovského herce, Josef Rovenský, začal po roli v Hříších lásky dostávat nabídky na psychologicky náročné postavy doma i v Německu. Karel Lamač (1897–1952) sice dle rodinné tradice studoval farmacii, věnoval se ovšem filmu. Hrál v desítkách snímků, podobný počet režíroval. Zabýval se i natáčením válečných filmových žurnálů. V polovině dvacátých let založil v Praze na Kavalírce filmové studio a se svou ženou herečkou Anny Ondrákovou spoluvlastnil berlínskou firmu Ondra-Lamac-Film. V Československu natočil řadu dramat, ale také komedií s Vlastou Burianem, stál taktéž za první adaptací Haškova Švejka. Po r. 1945 žil ve Francii, USA a Německu, kde předčasně zemřel.

Projekce filmu Hříchy lásky se uskuteční v pondělí 3. 7. od 13 hodin v Karlovarském městském divadle s živým hudebním doprovodem pod vedením herečky a hudebnice Johany Švarcové.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru