Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Na světovém finále 48 Hour Film Project triumfovali čeští režiséři

Na světovém finále 48 Hour Film Project triumfovali čeští režiséři

Na světovém finále 48 Hour Film Project triumfovali čeští režiséři
Možná jste zaregistrovali krátký film Bio Buddy, který se nedávno stal virálně sdíleným videem. Jeho autoři Jan Chramosta (profil režiséra jsme uveřejnili zde) a Janek Cingroš se s tímto vtipným snímkem o komercionalizaci přírodního životního stylu a „návratu ke kořenům“ dostali z pražského kola 48 Hour Film Project až do světového finále v USA, kde získali cenu za nejlepší režii a 2. místo. Zvítězili tak mezi 150 reprezentanty lokálních soutěží z celého světa.

Jan Chramosta, který v Seattlu osobně převzal ceny, uvedl v tiskové zprávě: „Z cen máme všichni ohromnou radost. Co mě ale osobně potěšilo nejvíce, byly gratulace ostatních tvůrců, kterých se náš film Bio Buddy opravdu hluboce dotknul a ocenění nám přáli. Nakonec bylo jedno, že je to malý český film, protože silná myšlenka je i v “neevropském” prostředí stále důležitější než efektní zpracování.“

48 Hour Film Project je nejstarší a největší soutěž v časované tvorbě filmů na světě. Podporuje mladé filmaře a pomáhá lokálním tvůrcům navázat kontakty.

Film Bio Buddy můžete zhlédnout zde:

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru