Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » Press Start ožívá na LFŠ

Press Start ožívá na LFŠ

Press Start ožívá na LFŠ
POZVÁNKA na sekci Press Start (LFŠ, 28. 7. – 6. 8. 2017)

Z prostor letenského Bio Oka se na Letní filmovou školu do Uherského Hradiště po dvou letech přesouvá cyklus přednášek o videohrách Press Start, o němž jsme toho na 25fps napsali nemálo. Projekt vyjel ze zajetých kolejí a s pompou se rozprostře v podobě projekcí, přednášek, výstavy a mnohého dalšího v průběhu celé Filmovky. Press Start se zaměří na téma příběhovosti videoher a nastolí tyto i další otázky: Jakým způsobem videohry vyprávějí příběhy? Inspirovaly se opravdu, coby audiovizuální médium, filmem a jeho stavbou? A co film, dokázal ho nástup interaktivního média nějak obohatit? Stávají se hry „interaktivním filmem“ a naopak?

V rámci filmových projekcí (Alphaville, Memento, Tron, Wing Commander, Na hraně zítřka, Tunelové krysy) nejprve Press Start načrtne několik existujících průniků videoher a filmové matérie. V dalším programu ‒ v přednáškách Heleny Bendové (Počítačové hry pod vlivem filmu) a Zdeňka Blahy (Hry jako nástupce filmové zábavy?) ‒ se zaměří na samotné herní médium. Uvidíte nový český dokumentární film Aleše Brunclíka New Game (2017). Proběhne panelová debata, moderovaná Lukášem Grygarem, s vývojáři českých her Dark Train, Rememoried a Phonopolis, jež se tematicky zaměří na přístupy k vyprávění příběhu v rámci videoher. Společnou výstavu Jeden z hráčů je brankář připravili Vladimír KudělkaKateřina Kynclová a Vojtěch Vaněk. Dojde i na formát Let’s Play Cinema, ve kterém bude přední český twitcher Oldřich Štěrba aka ArcadeBulls hrát a vysílat do světa přímo ze sálu kina na LFŠ.

Jako třešničku na dortu bude nutno stisknout tlačítko Start při vědomostní soutěži Super Terra Kufr Turbo HD aneb zábavném pořadu pro opravdové videonerdy. K tanci a poslechu zahrají DJs Chocobob & Warrior of Sunlight. Cílem bloku Press Start je přiblížit divákovi, že hry jsou dnes více než kdykoliv předtím médiem s jasnými uměleckými ambicemi – a zároveň zábavou pro každého.

Detaily o náplni programové sekce Press Start na LFŠ se dozvíte od těch nejpovolanějších v jednom z dílů GamesPlay:

Facebook Press Start
Web Press Start

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru