Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » REC FEST ve Zlíně ukáže kouzlo krátkých filmů

REC FEST ve Zlíně ukáže kouzlo krátkých filmů

REC FEST ve Zlíně ukáže kouzlo krátkých filmů

POZVÁNKA na 4. ročník Festivalu krátkých studentských filmů REC FEST (14.16. 3. 2017, Zlín)

S mottem „Někdo to rád krátké“ se za týden ve Zlíně budou oslavovat krátké studentské filmy, a to nejen z tamního ateliéru Audiovizuální tvorba při Univerzitě Tomáše Bati, jehož studenti akci organizují, či ze sousedního ateliéru Animovaná tvorba, ale i z ostatních filmových škol v Česku a v zahraničí. Akce každým rokem roste, ze dvou dnů se letos protáhla na třídenní – od úterý 14. do čtvrtka 16. března.

Nejen studenti Univerzity Tomáše Bati, ale i široká veřejnost bude mít možnost zhlédnout tři soutěžní pásma hraných, animovaných a dokumentárních filmů a dále také nesoutěžní pásmo snímků ze zahraničí (kromě Slovenska i z území Beneluxu) a blok věnovaný čistě filmům z UTB.

O vítězích bude tento rok rozhodovat slovenská dramaturgyně a scénáristka Zuzana Gindl-Tatárová, český režisér Lukáš Hrdý, slovenská animátorka Veronika Kocourková či herec Jan Kačer. Do Zlína rovněž přijede nynější předseda Rady Stáního fondu kinematografie Petr Vítek, který ve čtvrtek dopoledne bude přednášet o grantových možnostech pro mladé filmaře.

Kromě cen pro soutěžící filmaře předají členové organizačního týmu REC FESTU ocenění herci Jiřímu Dvořákovi za jeho přínos české kinematografii.

Vstupné na akci, která se letos uskuteční v aule Fakulty managementu a ekonomiky UTB, je opět zdarma. Více informací o REC FESTU na webových stránkách  a na sociálních sítích – sledovat můžete Facebook a Instagram.

Loni v porotě zasedli (zleva) herec Jiří Mádl, dramaturg Jaroslav Sedláček, režisér Radim Špaček, filmový pedagog Miloš Kameník, herečka Ester Geislerová a expert na distribuci krátkých filmů Petr Horák.
Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru