Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Blíží se tradiční přehlídka kinematografie severských a pobaltských států

Blíží se tradiční přehlídka kinematografie severských a pobaltských států

Blíží se tradiční přehlídka kinematografie severských a pobaltských států

Severský velvyslanec Dánského království v České republice Ole Frijs-Madsen zahájí ve čtvrtek 9. 11. v 18 hodin v kině Lucerna festival Severský filmový podzim. Následovat bude projekce dánského dramatu Kráčej se mnou. Režisérka Lisa Ohlin v něm představí vojáka Thomase, který přišel na zahraniční misi o obě končetiny. Kvůli zdánlivě pomalé rekonvalescenci využívá nabídku pomoci od baletky Sofie, se kterou se seznámil v nemocnici. Prostředí divadla nepřestává Thomase fascinovat a ačkoli má snoubenku, začíná k Sofii cítit velkou náklonnost.

Pozornosti diváků by neměl ujít ani Deník darebáka. Švédské komediální drama Ivicy Zubaka vypráví příběh kriminálníka Metina, který žije na předměstí Stockholmu. Jeho tajným snem vždy bylo stát se hercem. Nešťastnou náhodou ztratí svůj soukromý deník. Ten najde Lena Endre, která se rozhodne jej zveřejnit. Z toho by ale mohla plynout řada nepříjemností pro Metina…

První celovečerní film Renného Frelle Petersena Život pod psa vypráví příběh mladé Sofie a její sestry Olivie. Obě okusily drsný život plný násilí, zneužívání a vykořisťování ze strany Sofiina nevlastního otce. Po zjištění, že Sofiin biologický otec je naživu, se jej dívky pokusí vyhledat. Bývalý voják, trpící těžkou posttraumatickou stresovou poruchou, ale neotevře dveře každému. Dvěma dívkám na útěku už vůbec ne.

Islandské hořkosladké romantické drama Reykjavík popisuje život Hringura a Elsy, mladého páru, který se chystá koupit vysněný byt v centru Reykjavíku, kde má Hringur videopůjčovnu. Vlivem krize se jeho obchod začne rozpadat, stejně jako jeho manželství.

Příznivci severského humoru jistě ocení švédskou komedii Kyselé Vánoce. Simon a Oscar už jsou tři roky spolu. Právě koupili dům a jeden z nich čeká dítě s jejich společnou přítelkyní. Vánoce jsou svátky klidu a pohody, proto je na čase vše oznámit rodinám.

Fanouškům pobaltské kinematografie by neměl utéct festivalový zástupce Litvy. Desetiletá Výletnice, která unikla z deportačního vlaku, se vydává na 6000 km dlouhou cestu ze Sibiře zpět domů do rodné Litvy.

Více informací o festivalu a jednotlivých filmech najdete na stránkách Severského filmového klubu: www.sfklub.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru