Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Záleskautky se blíží

Záleskautky se blíží

Záleskautky se blíží
UKÁZKY z komiksu Záleskautky (Nakladatelství Paseka, vychází 1. 6. 2017)

Jak by vypadaly Rychlé šípy, kdyby vznikly ve 21. století? Pět nejlepších náctiletých kamarádek, jejichž bojový pokřik zní „Kámošky až za hrob!“, si chce užít léto na dívčím skautském táboře a utužit svoje přátelství. Jenže jim plány neustále hatí tříoké lišky, vodní příšery nebo zdivočelí skauti z chlapeckého tábora. Naštěstí nemají problém tomu všemu nakopat zadek a klidně i vyhrát páku nad oživlou sochou. A když budou mít štěstí, ani nenakrknou potetovanou vedoucí.

Po boku Hildy, hrdinek komiksů Rainy Telgemeierové, případně středoškolských Pupíků to Záleskautkám na českém trhu více než sluší. A bylo načase, aby se Záleskautky vydali i do českých luhů a hájů, vždyť už si je oblíbili čtenáři v Brazílii, Francii, Itálii, Mexiku, Portugalsku, Španělsku, Spojených státech, Kanadě nebo Velké Británii. Mal, Ripley, Molly, April a Jo mají pro strach uděláno a neschází jim chuť k dobrodružství a objevování neznámého. Prostředí letního tábora je k tomu ideální příležitostí, a jakkoli série postupem času více a více zdůrazňuje fantaskní a fantastické motivy (nechte se překvapit), v jádru vyprávění pořád zůstává zábavný a napínavý, citlivý a chvílemi až dojemný příběh o přátelství, prvních láskách a nutnosti překonávat překážky.

Záleskautky se právem staly kultem pro moderní čtenářky i čtenáře. Ulítlou formou podporují hodnoty, jako jsou tolerance, ochrana přírody a odvaha. Série několikrát vyhrála nejprestižnější ocenění komiksového světa – Cenu Willa Eisnera přezdívanou „komiksový Oscar“ – i GLAAD Media Award pro počiny související s prezentací LGBT komunity. Protože ony první lásky se rozhodně nemusejí odehrávat jen mezi opačným pohlavím…

Záleskautky přerostly komiksovou komunitu (přestože se k ní hrdě hlásí a ona je na oplátku taky zbožňuje) a staly se téměř společenským fenoménem. Jehož sláva nejspíš vyvrcholí filmovou adaptací, kterou připravuje hollywoodské studio 20th Century Fox.

Záleskautky – Lumberjanes

Přeložila Martina Knápková
132 stran, pevná vazba, 299 korun

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru