Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Dokumentaristka Bára Chalupová natočila pro My Street Films film o dostupnosti bydlení ve městě

Dokumentaristka Bára Chalupová natočila pro My Street Films film o dostupnosti bydlení ve městě

Dokumentaristka Bára Chalupová natočila pro My Street Films film o dostupnosti bydlení ve městě

Na filmovou mapu My Street Films přibyl nový krátký snímek od dokumentaristky Báry Chalupové, která řeší aktuální problém dostupného bydlení ve městě. Svůj film mohou na online mapu přidávat profesionální i začínající autoři, které projekt nyní vyzývá k zasílání vlastních filmových námětů.

Nový příspěvek do filmové mapy My Street Films s názvem m2 režisérky Barbory Chalupové reaguje na aktuální problematiku bydlení ve městě, o kterém Chalupová připravuje i celovečerní dokument. Režisérka letos úspěšně uvedla svůj snímek Teorie rovnosti (2017) v cyklu Český žurnál. Její předchozí film Do zbraně (2016) měl premiéru v soutěžní sekci na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava a byl nominován na cenu Pavla Kouteckého. Barbora Chalupová se v rámci rešerší ke svým filmům plně oddává vybraným tématům, dříve tak tři týdny nejedla, sázela stromy, vytiskla si zbraň a nechala si vzít žlučník. V době, kdy mnoho lidí nevěřícně sleduje rychle rostoucí ceny na realitním trhu, si autorka zašla zažádat o hypotéku a sny o vlastním bydlení ilustrovala obrazy aktuální pražské výstavby. Její snímek může být inspirací i pro méně zkušené filmaře, kteří by rádi natočili film o tématu, jež se jich osobně dotýká.

My Street Films připravuje další sérii workshopů pro aspirující dokumentaristy, kteří se mohou do 22. dubna přihlásit s vlastním filmovým námětem. Osm autorů s nejzajímavějším nápadem získá možnost zúčastnit se dokumentárních dílen vedených zkušenými dokumentaristy Violou Ježkovou a Ivo Bystřičanem. Ti účastníky provedou procesem tvorby filmu od toho, jak téma na začátku uchopit, po závěrečné střihové konzultace. Filmy, které vzniknou v rámci workshopů, automaticky postupují do soutěže My Street Films Awards. Vítězný film této soutěže pak bude promítán za účasti autorů na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Sérii dílen doplní cyklus seminářů pro veřejnost vedených dalšími osobnostmi dokumentárního filmu: Apolenou Rychlíkovou (Český žurnál: Hranice práce, 2017), Lukášem Kokešem (Nic jako dřív, 2017) a Jakubem Hejnou (Zkáza krásou, 2016).

Film je ke zhlédnutí zde.

OPEN CALL NA PŘIHLAŠOVÁNÍ FILMOVÝCH NÁMĚTŮ
Kdokoli může do 22. dubna zaslat svůj námět na krátký dokumentární film na info@mystreetfilms.cz. Zájemci mohou být všech věkových kategorií, odkudkoliv z ČR, téma filmu je libovolné, rozsah zaslaného námětu do 300 slov.

O MY STREET FILMS
Celoroční projekt My Street Films propojuje mladou generaci s profesionálními českými dokumentaristy. Každý rok vyhlašujeme open call na účast na workshopu tvorby dokumentárního filmu, pořádáme soutěž o nejlepší krátký dokumentární snímek My Street Films Awards, veřejná promítání a semináře s hosty z řad filmových tvůrců. Cílem projektu je pomoci účastníkům srozumitelně reflektovat aktuální témata skrze videotvorbu, zvýšit mediální gramotnost a posílit kritický náhled na média.

MY STREET FILMS AWARDS
Soutěž se koná každoročně v září, přihlásit se může kdokoliv. Přihlášené snímky musí být dokumentární formy a kratší 10 minut. Vítězný snímek, vybraný odbornou porotou, je uveden na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Na festival je pozván i autor snímku, kromě hrazené cesty a ubytování získá akreditaci a možnost seznámit se s předními světovými dokumentaristy. Vítězný film dále získá mezinárodní distribuční podporu na online platformě dokumentárních filmů dafilms.cz.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru