Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Dokumentární pondělí: Paměť těla

Dokumentární pondělí: Paměť těla

Dokumentární pondělí: Paměť těla
Dokumentární pondělí, to jsou filmy, které jinde neuvidíte! Každé pondělí od 20.45 v kině Světozor projekce pečlivě vybraných titulů doplňují diskuze se zajímavými hosty. 17. prosince vás čeká výběr 22. Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, snímek Pamět těla.
PAMĚŤ TĚLA / FLESH MEMORY
▬▬▬▬▬▬▬
» režie / director: Jacky Goldberg
» Francie / France, 2018, 60 min
» anglicky, francouzské titulky / English with French subtitles
▬▬▬▬▬▬▬

Finley Blakeová se živí tím, že na internetu přes webkameru naživo předvádí erotické show. Kvůli této činnosti jí byl odebrán malý syn, kterého se zoufale snaží získat zpět. Je jí 33 let a sama, jen se svou kočkou a potkany, obývá dům ve městě Austin v Texasu. Snímek zachycuje několik běžných dní jejího života. Dní, ve kterých je tak strašně sama, a přesto obklopena lidmi. Života prožívaného přes monitory počítačů, tolik vzdáleného od vnějšího světa. Ačkoliv se jedná o observační dokument, jeho střihová skladba, často střídající velikosti záběrů, velmi napomáhá dynamičtějšímu tempu snímku.

„Nejdřív mě napadl název. Ve sprše jsem se rozhodl, že jednoho dne natočím film o erotice a internetu s názvem Paměť těla. Pak jsem se seznámil s Finley. A najednou všechno dávalo smysl. Člověk vždycky dostává ty nejlepší nápady ve sprše, že?“
J. Goldberg

Francouzský režisér Jacky Goldberg (1981) je autorem několika krátkých filmů, z nichž snímek Far from Manhattan (2010) získal nominaci na cenu Zlatý leopard na festivalu v Locarnu. Režíroval také dokument o tvůrci filmových komedií Juddu Apatowovi s názvem This is comedy (2014) a produkoval film Golden Slumbers (2012). Vedle toho píše filmové kritiky a přispívá svými články do mnoha periodik.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru