Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Přihlaste svůj animovaný projekt na Visegrad Animation Forum 2018

Přihlaste svůj animovaný projekt na Visegrad Animation Forum 2018

Přihlaste svůj animovaný projekt na Visegrad Animation Forum 2018

Ve dnech 1.–3. května 2018 se uskuteční VAF Třeboň, největší událost pro animační průmysl ve střední a východní Evropě. Do mezinárodní soutěže animovaných projektů ve vývoji se lze přihlásit ve dvou kategoriích: krátký film (v délce do 20 min.) a seriál/TV speciál (webový nebo TV seriál v jakémkoliv formátu a filmy nad 20 min.). Vybraní účastníci budou mít jedinečnou příležitost konzultovat svoji práci se zkušenými filmovými profesionály a lépe se tak připravit na soutěžní pitching.

Vítězové v obou kategoriích obdrží finanční cenu ve výši 2 000 EUR pro další vývoj jejich projektu. Výherce kategorie Seriál/TV Speciál si navíc zajistí přímý postup na Cartoon Forum 2018 (Toulouse, Francie). Tento rok organizátoři VAFu rozšířili spolupráci s prestižním sdružením CARTOON. Vůbec poprvé proběhne soutěž pro celovečerní animované projekty. Do pilotního ročníku vyberou členové správní rady VAF nejlepší projekt z každé země (Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovensko a Slovinsko). Pět týmů představí své záměry před panelem evropských distributorů a poté se zúčastní individuálních schůzek s klíčovými zástupci animačního průmyslu. Nejslibnější projekt automaticky postoupí na prestižní Cartoon Movie (Bordeaux, Francie).

Díky spolupráci s workshopem Animation Sans Frontiers (ASF) obdrží jeden režisér nebo producent stipendium ve výši 1 000 EUR. Tim Leborgne, vedoucí projektu ASF, vybere vítěze z obou kategorií. Na slavnostním vyhlášení bude také udělena Cena zvukové postprodukce v hodnotě 1 000 EUR, kterou získá nejlepší krátký film. Toto ocenění poskytne polské studio Piotra Kubiaka a pokryje zvukovou postprodukci včetně využití studia a služeb zvukového inženýra po dobu 5 dnů.

Uzávěrka přihlášek: 31. ledna 2018
Podrobná pravidla naleznete zde.
Přihlaste ZDARMA svůj projekt zde.
V případě jakýchkoli otázek prosím pište na submit@visegradanimation.com.

VAF Třeboň 2018 není pouze soutěž. Je to také místo, kde můžete potkat zástupce animačního průmyslu nejen ze střední a východní Evropy. Více než 150 filmových profesionálů – včetně producentů, dramaturgů TV stanic, ředitelé festivalů, distributorů, zástupců národních filmových fondů a mnoho dalších. Ti všichni přicházejí do Třeboně diskutovat o nových vizích a příležitostech v oboru, způsobech financování nebo strategií pro další rozvoj. Velký důraz je kladen na seznámení účastníků a jejich vzájemné propojení.

VAF Třeboň 2018 se koná v rámci Mezinárodního festivalu animovaného filmu Anifilm (1. – 6. května 2018). VAF spolupracuje s Cartoon Forum a je podporováno programem Creative Europe MEDIA, Státním fondem kinematografie a je spolufinancováno státními fondy a profesionálními organizacemi z ČR (ASAF, Asociace animovaného filmu), Maďarska (MOME ANIM, Moholy-Nagy University of Art and Design, Budapešť), Polska (SPPA, Polish Animation Producers Association), Slovenska (APAF, Slovak Association of Animated Film Producers) a Slovinska (: D’SAF !, Slovenian Animated Film Association).

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru