Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Na Visegrad Film Forum zavítá britský střihač Mick Audsley

Na Visegrad Film Forum zavítá britský střihač Mick Audsley

Na Visegrad Film Forum zavítá britský střihač Mick Audsley
POZVÁNKA na Visegrad Film Forum (17. – 21. 4. 2018, Bratislava)

Bratislavské Visegrad Film Forum, které se letos v dubnu na půdě VŠMU uskuteční už posedmé, oznamuje prvního hosta: je jím britský filmový strihač Mick Audsley (*1949), jehož jméno je mj. spojeno s filmy jako Interview s upírem (1994), 12 opic (1995), Harry Potter a ohnivý pohár (2005) či naposledy Vražda v Orient expresu (2017).

Po studiích na Royal College of Art, kde ho začala fascinovat zvuková postprodukce, Audsley naplno zasvětil život stříhání filmů. Stal se častým spolupracovníkem britského režiséra Stephena Frearse, se kterým dělal na řadě titulů včetně notoricky známých Nebezpečných známostí (1988) a Špíně Londýna (2002). Za práci na Frearsově snímku Nezvaný (1993) získal cenu BAFTA. Na jeho vynikající schopnosti se spoléhá i tvůrce sci-fi klasik Terry Gilliam, který s Audsleym pracoval na dílech Imaginarium Dr. Parnasse (2009) a The Zero Theorem (2013). Ve svém portfoliu má i práci na hollywoodském akčním blockbusteru Princ z Persie: Písky času (2010) režírovaném Mikem Newellem.

Filmový obraz bude hlavním tématem letošního ročníku, který bude nově organizován ve spolupráci s Asociací slovenských kameramanů. Kromě praktického workshopu pro kameramany tato spolupráce slibuje i zapojení dalšího významného zahraničního hosta, jehož jméno se brzy dozvíme.

Mezi filmovými školami prezentujícími na VFF své práce budou jako vždy instituce z visegrádské čtyřky: Slovensko zastoupí tradičně pořadatelská VŠMU, Polsko letos bude reprezentovat WRiTV z Katovic, Maďarsko SZFE z Budapešti a za Česko se v kolečku po loňské FAMO z Písku a předloňské účasti UTB Zlín znovu vrací pražská FAMU. Další čtveřice zahraničních škol bude ještě představena.

Speciální akce na akreditace

V případě Visegrad Film Fora nemá smysl váhat nad účastí – je to akce plná entuziasmu a nových impulsů, na které člověk vždy pozná spoustu zajímavých lidí a naváže důležité kontakty s nynějšími či teprve budoucími profesionály z oboru. Takže rozhodně využijte speciální slevové akce na akreditiace, které budou do 5. 2. 2018 dostupné za 20 Eur (10 Eur pro studenty). Stačí kliknout sem: http://www.as.visegradfilmforum.com/

Visegrad Film Forum 2018
Datum: 17.–21. 4. 2018
Místo: Bratislava, Slovensko
Místo konání: Filmová a televizní fakulta VŠMU
web: http://www.visegradfilmforum.com
facebook: https://www.facebook.com/VisegradFilmForum/?fref=ts
instagram: https://www.instagram.com/vffbratislava/
youtube: https://www.youtube.com/watch?v=7mpj2r4K88c

Partnerské školy: Filmová a televizní fakulta VŠMU Bratislava (FTF VŠMU Bratislava), University of Silesia v Katowiciach (WRiTV – Katovice), The Academy of Drama and Film Budapešť (SZFE Budapešť), Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění v Praze (FAMU Praha)

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 283

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru