Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » XY 2018: čtvrtý ročník akce olomouckých nezávislých galerií představí (nejen) videoumělce z Bratislavy

XY 2018: čtvrtý ročník akce olomouckých nezávislých galerií představí (nejen) videoumělce z Bratislavy

Ve čtvrtek 19. dubna se v Olomouci během jednoho dne uskuteční sedm vernisáží současných umělců, kteří působí či působili na bratislavské umělecké scéně. Jedná se o společný projekt olomouckých nezávislých galerií a PAFu (Přehlídka filmové animace a současného umění).  V pořadí již čtvrtý ročník tzv. kultovní procházky vernisážemi XY se po Ostravě, Brně a Ústí nad Labem tentokrát zaměří na uměleckou scénu v hlavním městě Slovenska.
Celá akce tak trochu happeningového charakteru spočívá v tom, že návštěvníci postupně společně putují alternativními výstavními prostory a nezávislými galeriemi Olomouce a setkávají se s různorodými způsoby prezentace současného umění. Výstavy a instalace jsou často koncipovány jako „site-specific”, tedy připravovány přímo na míru jednotlivým místům, každá jednotlivá vernisáž je malou událostí se vším všudy. Na závěr dne pak proběhne bujarý koncert ve studentském klubu Vertigo.

Podrobný program akce a termíny konce jednotlivých výstav si můžete prohlédnout na webové stránce XY.

XY 2018 proběhne na místech: Letní galerie, Lomená galerie, Vitrína Deniska, Galerie Monitor, Kryt civilní obrany, HROB, Galerie XY, Galerie XY-1, Divadlo na Cucky, Klub Vertigo.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru