Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Horáček jde do kina

Horáček jde do kina

Horáček jde do kina
Film o předvolební kampani Michala Horáčka jde do kin. Snímek, který otevřel loňský ročník Ji.hlavy, vstoupí do sálů na den přesně rok po zvolení Miloše Zemana do druhého funkčního období.

Snímek Máme na víc režisérů Robina Kvapila a Radima Procházky sleduje předvolební prezidentskou kampaň Michala Horáčka. „Film se snaží pojmenovat obecné fenomény současné politiky jako jsou PR strategie, fake news nebo proruští trollové. Robin Kvapil se podílel jako Horáčkův poradce na samotné kampani a ve filmu reflektuje svoji ‚dvojroli‘ filmaře a politického stratéga,“ říká Procházka.

Dokument dává nahlédnout do zákulisí porad, kde se kampaň vymýšlela. „Dostal jsem od Michala Horáčka „biankošek“ na natáčení,“ přibližuje spolupráci s prezidentským kandidátem Robin Kvapil. „Diváci budou svědky například celé anabáze ‚kauzy Ondráček‘ od původního nápadu, přes projednávání v Poslanecké sněmovně až po demonstrace, které vyvolalo zvolení ‚policejní mlátičky‘ do čela komise pro kontrolu policie,“ prozrazuje dále Procházka.

Důležitou složkou filmu je hudba. Soundtrack tvoří písně s texty Michala Horáčka. „Písně se tak dostávají do nového kontextu a stávají se samostatným komentářem děje. Autory původní hudby pro film jsou slovenský skladatel Miroslav Tóth a jazzový klavírista Vojtěch Procházka. Tvoří ji klavírní parafráze slavných písní Štěstí je krásná věc a Levandulová,“ dodává Radim Procházka.

Slavnostní premiéra filmu proběhne 23. ledna v pražském Kině Lucerna, do kin pak snímek vyrazí o den později. Na jaře bude možné Máme na víc vidět on-line na www.dafilms.cz.

Čtvrtý ročník projektu Česká radost v českých kinech představuje divákům kin čtyři filmy ze soutěžní sekce Česká radost Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Kromě Máme na víc uvede také Iluzi Kateřiny Turečkové o Maďarsku Viktora Orbána, časosběrný dokument Pasažéři Jany Borškové, který zachycuje osudy dětí z dětského domova a Dobrý život sokola Bendy režiséra Pavla Jurdy přibližující osobnost Miroslava Bendy, zasloužilého sokola a obyčejného člověka s neobyčejnou životní energií.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru