Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » FAMUFEST přivede diváky zpátky do kina, studentské filmy představí i online

FAMUFEST přivede diváky zpátky do kina, studentské filmy představí i online

FAMUFEST přivede diváky zpátky do kina, studentské filmy představí i online
Vzhledem k nepředvídatelnému vývoji bezpečnostní situace spojené s koronavirovou pandemií bylo zrušeno nebo odsunuto na neurčito mnoho kulturních akcí. Opatření dolehla i na 36. ročník FAMUFESTU, který se měl konat na konci března. Organizátoři se ale rozhodli rychle zareagovat na aktuální rozvolňování nařízení a přesunout festival na 20.–24. května. Festival nabídne kombinaci filmových projekcí v omezeném počtu diváků a online programu. Novým místem festivalového dění se stane Kasárna Karlín.

PROJEKCE FILMŮ A SOUTĚŽ

Sledujíce vývoj bezpečnostní situace a uvolňování opatření, zachovává festival i nadále svou hlavní myšlenku, a tou je důležitost setkávání se. Díky otevření zahrádek a povolení projekcí v omezeném počtu diváků se budou moci návštěvníci setkat za dodržení hygienických podmínek v Kasárnách Karlín, kde proběhnou filmová promítání. Právě ta budou jedinou součástí programu, která se uskuteční vně online prostředí. Projekce se budou konat v průběhu  5 večerů, od středy 20. do neděle 24. května. 11 tématických bloků, 52 soutěžních snímků vzniklých v uplynulém roce na půdě FAMU. Vzhledem k tomu, že se do kina dostane jen omezený počet diváků, budou vybrané snímky dočasně zveřejněny i ve virtuální filmotéce na webu www.famufest.cz, což umožní jedinečnou příležitost zhlédnout utvářející se podhoubí české kinematografie.

Soutěžní rovina festivalu zůstává i nadále v platnosti, přičemž vyhlášení výsledků proběhne poslední festivalový den. Porota 36. ročníku bude zasedat v původně plánované sestavě. Té předsedá Klára Issová, která rozhodne o vítězích jednotlivých kategorií společně s Lenkou Klodovou, Annou Bolavou, Alešem Stuchlým a Davidem Čeňkem. Zahajovacím a zakončovacím ceremoniálem diváky provedou moderátoři Antonie Formanová a Matěj Šumbera, oba studenti herectví na DAMU.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Březnová verze festivalu zahrnovala řadu koncertů, přednášek a dalších doprovodných aktivit po celé Praze, které se nyní podle původních plánů konat nemohou. Alespoň částečným zpestřením aktuálního programu bude online přenos hudebních koncertů, záznam debat z plánovaného industry programu, virtuální výstava nebo prodej festivalového merche.

Doprovodný program nabídne dva až tři hudební koncerty, které se budou natáčet v unikátních prostorách, k posluchačům se pak dostanou formou simulovaného livestreamu. Tato forma přenosu nabídne divákům vysokou obrazovou i zvukovou kvalitu, při zachování zážitku ze společného sledování. Plánovaná výstava se přesune do virtuální reality, kdy bude možné navštívit galerii v online podobě.

Industry program bude zahrnovat dva diskuzní záznamy. V té první se budou debatující věnovat současnému tématu koronavirové krize a jeho vlivu na audiovizuální průmysl. Druhá debata pak nahlédne do problematiky práce s hudbou, hudebními bankami a autorskými právy. Před natáčením diskuze bude možné zasílat dotazy, které budou během debaty zodpovězené. Dalším bodem industry programu budou masterclasses s islandských režisérem Grímurem Hákonarsonem a holandským odborníkem na udržitelné natáčení Timem Wagendorpem, kteří sice nemůžou do České republiky přicestovat, jak bylo původním plánem, ale spojí se s Prahou skrze videokonferenční platformu Zoom.

Novinkou pro letošní rok je také spolupráce na festivalovém zpravodaji společně s Katedrou filmových studií Univerzity Karlovy.

Pokud bude situace v dalších měsících příznivá, během léta se již klasickou formou uskuteční v univerzitních a letních kinech ozvěny festivalu.

Vstupenky na jednotlivá promítání budou brzy v prodeji v síti GoOut.

FAMUFEST 36

WEB: https://www.famufest.cz

FACEBOOK: https://www.facebook.com/famufest/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/famufest_official/

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru