Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Audiovizuální sauna online

Audiovizuální sauna online

Audiovizuální sauna online

Filmy, Cyberpunk 2077, hiphop a gender nebo třeba experiment. Audiovizuální sauna zve na online diskuze plné kritického myšlení

Čtyřdenní workshop umělecké kritiky Audiovizuální sauna startuje ve čtvrtek 22. dubna od 19 hodin v rámci pátého ročníku Young Film Festu. Série přednášek a diskuzí s hosty napříč filmem, hudbou, game studies a experimentálním uměním probíhá až do neděle 25. dubna zdarma online a je určená všem, kteří se chtějí zdokonalit v psaní a uvažování o kultuře 21. století.

Účastníci Audiovizuální sauny se dozví, jak najít svůj tvůrčí styl, co nám může říci kritická analýza populární hudby o společnosti nebo to, jak souvisí Fortnite s proměnou sociálního života mladých lidí. Pozvání do diskuzí a masterclasses přijali publicista, filmový kritik a redaktor časopisu Cinepur Ondřej Pavlík, hudební publicistka Anna Oravcová, kurátorka současného umění a konceptuální umělkyně Marie Meixnerová a kulturní a videoherní publicista Ondřej Trhoň z Charles Games. Živými streamy provede Pavel Sladký, jeden z nejzkušenějších moderátorů a publicistů v českém filmovém světě. Součástí programu ja mimo jiné tvůrčí workshop v rámci kterého si přihlášení účastníci vyzkouší tvorbu uměleckých recenzí pod vedením zkušených lektorů jako je filmový kritik Vojtěch Rynda či Klára Feikusová z fakulty Televizních, rozhlasových a filmových studií na Univerzitě Palackého.

Audiovizuální sauna je prvním ze série čtyř workshopů projektu Kritický pařník, který se zaměřuje na audiovizuální umění v širokém slova smyslu. Účelem projektu a jeho aktivit je posílení audiovizuální kritiky a propojení s tvůrci a diváky za pomoci řady přednášek, diskusí, masterclasses a zapojení uměleckých kritiků do festivalové praxe. Další aktivitou Kritického pařníku je workshop zaměřený na rozvoj mladých dramaturgů Semaine de la critique po česku.

Podrobný harmonogram Audiovizuální sauny je dostupný na webových stránkách Young Film Fest.

Facebooková událost

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru