Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Festival FAMUFEST láká na oceněné filmy i unikátní prostory v centru Prahy

Festival FAMUFEST láká na oceněné filmy i unikátní prostory v centru Prahy

Festival FAMUFEST láká na oceněné filmy i unikátní prostory v centru Prahy

FAMUFEST #37 představí nejnovější tvorbu talentů filmové školy, výstavu i doprovodný program. Navzdory pandemické situaci oživí prostory paláce U Stýblů na Václavském náměstí. Festival se koná od 28. dubna do 2. května 2021 a všechny filmy poskytne divákům také online. 

V tematických blocích FAMUFEST představí celkem 63 soutěžních i nesoutěžních snímků z oblastí hrané režie, animace a experimentální a dokumentární tvorby. Diváky láká například na Českým lvem oceněné drama Anatomie českého odpoledne režiséra Adama Martince, stále aktuální snímek Hranice režiséra Damiána Vondráška, animovaný film Jsme si o smrt blíž režisérky Báry Anny Stejskalové, který byl nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film, nebo na dokument Jsme epicentry zemětřesení od Tomáše Hlaváčka, který zarezonoval na letošním MFDF Ji.hlava. „Představíme ale také neobjevené talenty, které budou spoluvytvářet budoucnost české kinematografie, fotografie a dalších médií,“ přibližuje skladbu filmového programu ředitelka festivalu Agáta Kolářová. 

I přes současnou situaci našli pořadatelé FAMUFESTu způsob, jak divákům přiblížit fyzickou podobu festivalu – srdce festivalu umístí do unikátních prostor paláce U Stýblů na Václavském náměstí. Opuštěné sedmipatrové budově v centru Prahy vdechnou organizátoři život skrze festivalový rozcestník a multimediální výstavu přímo v pasáži. „V interiérech budovy také vznikne velká část festivalového programu včetně počátečního a závěrečného ceremoniálu, hudebních koncertů či debat s tvůrci,“ říká ředitelka festivalu Julie Ondračková. V pasáži paláce U Stýblů bude na začátku dubna představena i oficiální znělka festivalu. 

Filmový divák bude moci sledovat všechny filmy online na webových stránkách festivalu www.famufest.cz. Festivalovou soutěž vyhodnotí porota, složená z filmových odborníků napříč uměleckým spektrem, jejichž jména budou brzy zveřejněna skrze komunikační kanály festivalu. Vítězné snímky budou vyhlášeny v průběhu závěrečného ceremoniálu 1. května 2021.

FAMUFEST je tradičně proslulý i svými doprovodnými akcemi – bohatý off program láká na hudební koncerty nebo přednášky osobností (nejen) z filmového světa, novinkou letošního ročníku bude festivalový podcast. Skrze téma festivalu – SPEKTRUM – se organizátoři i tvůrci snaží komunikovat divákům co možná nejširší definici audiovizuálního umění i toho, jak lze vnímat svět. Hlavním mediálním partnerem FAMUFESTu je Česká televize.

SLEDUJTE FAMUFEST 37: Facebook / Instagram / Web

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru