Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Future Gate ukáže, jak bude vypadat svět po apokalypse

Future Gate ukáže, jak bude vypadat svět po apokalypse

Future Gate ukáže, jak bude vypadat svět po apokalypse

Dnes startuje 8. ročník festivalu science fiction filmů a kultury Future Gate, který bude do 20. září probíhat v pražském kině Lucerna. Letošní filmová přehlídka se ponese v postapokalyptickém duchu, reaguje tak pomyslně na koronavirovou pandemii, která už více než rok a půl paralyzuje život celého světa. Vedle kanadského režiséra Neilla Blomkampa a dalších zahraničních hostů přivítá festival i české hosty z řad filmařů, vědců i ekonomů, kteří zpestří bohatý doprovodný program.

DOPROVODNÝ PROGRAM V PRAZE

Ještě před samotným slavnostním zahájením letošního festivalu se v Galerii Lucerna otevře výstava Jonáše Ledeckého a Michala Suchánka s názvem Once Upon the End: Afterpunk. Oba autoři, úspěšní komiksoví tvůrci, na výstavě představí ukázky z připravovaných komiksových povídek s postapokalyptickou tématikou. Pátek 17. září bude patřit večerní módní show návrhářky Moniky Vaverové, jejíž tvorba se objevuje v řadě filmů a seriálů. Česká progresivní návrhářka ve své tvorbě kombinuje tradiční řemeslo s nejmodernějšími technologiemi. 

Sobotní projekce obohatí besedy navazující na filmy. Hostem filmu Oeconomia pojednávajícím o paradoxech současného finančního systému bude ekonom Tomáš Sedláček, který se společně se Slavomírem Entlerem z Ústavu fyziky plazmatu Akademie věd České republiky bude zamýšlet nad alternativami k možnému vyčerpání zdrojů. Tématem následné besedy s důstojníkem Generálního štábu Armády ČR Otakarem Foltýnem bude jaderná válka.

Festival Future Gate bude atraktivní i po vizuální stránce. V pasáži Lucerna zaparkuje vozidlo připomínající vůz z filmu Šílený Max, foyer kina zase oživí umělecká instalace Apokalyptického oltáře odkazujícího na různé katastrofické scénáře konce našeho světa. K vidění budou vize rozpadu společnosti, ekologická katastrofa, nukleární válka, vyčerpání zdrojů, pandemie i případná hrozba z vesmíru. V pasáži Lucerna bude rovněž k vidění výstava sci-fi ilustrací českého CGI umělce Tomáše Müllera. Poslední výstavou jsou ukázky z komiksu 1984 od Matyáše Namaie.

Začínajícím i zkušenějším filmařům je určeno povídání s hlavním hostem festivalu Neillem Blomkampem. Po projekci jeho krátkých filmů se režisér hitů District 9 a Elysium podělí o své zkušenosti z filmového průmyslu. Španělský tvůrce Chino Moya získal několik věhlasných ocenění za své práce na videoklipech pro zpěvačku St. Vincent nebo kapelu Years & Years. Ve své lekci poodkryje svá tajemství tvorby hudebních videoklipů. Posledním programem určeným filmařům je prezentace připravovaných filmových sci-fi projektů.

V Praze doprovodný program doplní přednáška o konzumaci hmyzu, workshop kurz přežití od Amara Ibrahima a oblíbený soutěžní sci-fi pub kvíz.

VSTUPENKY V PRODEJI

V prodeji jsou již vstupenky na 21 filmů a bloků ve všech městech. Festival se po Praze postupně koná v Brně, Šumperku, Košicích a Plzni. Základní cena je 120 Kč. V nabídce jsou i výhodné permanentky, které zajistí divákům nejen vstup do hlavních sálů, ale i milý dárek. 

Aktuální informace na www.futuregate.cz nebo na Facebooku.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru