Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Projekce Chasing the Moon (24. 7.)

Projekce Chasing the Moon (24. 7.)

Projekce Chasing the Moon (24. 7.)

V sobotu 24. 7. vás zveme na žižkovskou Střechu Radost! U příležitosti 52. výročí přistání na Měsíci bude KineDok promítat americký snímek režiséra Roberta Stonea, který za pomoci archivních materiálů vytváří nový pohled na vesmírný věk a jeho klíčové postavy.

Ve spolupráci s American Film Showcase a Velvyslanectvím USA v České republice vás zveme na projekci první části třídílné oceňované americké série Chasing the Moon (2019) režiséra Roberta Stonea na žižkovské Střeše Radosti u příležitosti 52. výročí přistání na Měsíci. Akce začne ve 20:30, samotná projekce (s českými titulky) poté ve 21:00. Můžete se těšit i na odborný úvod popularizátora kosmonautiky Dušana Majera a v průběhu večera si budete moci dopřát i tematicky laděný drink.

Facebooková událost

Chasing the Moon (r. Robert Stone, USA, 2019, 114 min.)

Chasing the Moon britsko-amerického režiséra Roberta Stonea zobrazuje závod o Měsíc, přičemž přetváří vesmírný věk jako fascinující mix vědeckých inovací, politických kalkulací, mediální podívané, vizionářských impulsů a osobních dramat. S využitím dříve přehlížených a ztracených archivních materiálů, z nichž většinu veřejnost dosud neviděla, film představuje různorodé postavy, které v těchto historických událostech hrály klíčovou roli. Mezi nimi jsou například astronauti Buzz Aldrin, Frank Borman či Bill Anders, syn bývalého sovětského premiéra a přední sovětský raketový inženýr Sergej Chruščov, pětadvacetiletá matematička Poppy Northcutt, která si získala celosvětovou pozornost jako první žena v do té doby převážně mužské NASA, a Ed Dwight, pilot letectva, kterého Kennedyho administrativa vybrala pro výcvik prvního afroamerického astronauta.

Vstupné na Střechu Radost je 100 Kč. Prosíme o dodržování všech aktuálně platných epidemiologických nařízení.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 98

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru