Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Zahájení nové KineDok sezóny + projekce Acasa, můj domov

Zahájení nové KineDok sezóny + projekce Acasa, můj domov

Zahájení nové KineDok sezóny + projekce Acasa, můj domov

Srdečně vás zveme na zahájení nové sezóny KineDok! Máme pro vás celkem 8 nových titulů, přičemž první z nich, Acasa, můj domov, budete moci vidět už příští týden, 23. června od 19:30 v Přístavu 18600 (Rohanský ostrov 8, Praha 8). Večer zahájíme ochutnávkou rumunského vína a koncertem romské kapely Bachtale Apsa.

Facebooková událost

Acasa je snímek rumunského režiséra Radu Ciorniciuce, který měl světovou premiéru na Sundance, kde také získal cenu za nejlepší kameru. Uveden byl rovněž na loňském festivalu Jeden svět. Získal řadu ocenění na mezinárodních festivalech, například na Philadephia Film Festival, Krakow Film Festival, Thessaloniki Documentary Film Festival, ZagrebDox nebo Zurich Film Festival.

Snímek pojednává o jedenáctičlenné Enacheově rodině, která po dvě desetiletí žila v chatrči v divočině bukurešťské delty. Opuštěná vodní nádrž, jedna z největších městských přírodních rezervací na světě, s jezery a stovkami druhů zvířat a vzácných rostlin, jim poskytovala přirozený domov. Když se úřady rozhodnou získat zpět tento vzácný městský ekosystém a změnit oblast na veřejný národní park, rodina je vystěhována a nucena adaptovat se na konvenční městské podmínky. Rybářské pruty jsou nahrazeny smartphony a nečinná odpoledne nyní děti tráví ve třídách. Debut rumunského režiséra nabízí promyšlenou studii gentrifikace prostřednictvím rodiny bojující za své postavení ve společnosti. Jak se podaří rodině vypořádat se s touto změnou a najít cestu sama k sobě tváří v tvář ztrátě identity?

Pusťte si podcast Institutu dokumentárního filmu True Story, v němž hovoří s režisérem filmu Radu Ciorniciucem Ivona Remundová.

Poslechněte si podcast True Story na Soundcloud | Apple Podcasts | Podbean | Anchor

Akci pořádá projekt Institutu dokumentárního filmu KineDok ve spolupráci s Rumunským kulturním institutem v Praze. Vstupné je dobrovolné. Těšíme se na vás!

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 98

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru