Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Letní filmovou školu odstartuje Olga Sommerová s Michaelem Kocábem. Akreditace jsou již v prodeji

Letní filmovou školu odstartuje Olga Sommerová s Michaelem Kocábem. Akreditace jsou již v prodeji

Letní filmovou školu odstartuje Olga Sommerová s Michaelem Kocábem. Akreditace jsou již v prodeji

Festival 48. Letní filmová škola Uherské Hradiště letos ve světové premiéře zahájí Olga Sommerová s dokumentem Michael Kocáb – Rocker versus politik. Výroční cenu Asociace českých filmových klubů převezmou herec Ondřej Vetchý, režisérka Michaela Pavlátová, režisér Semih Kaplanoğlu a klubista Pavel Tomešek. Festival se koná od 29. července do 4. srpna.

Tradičním hlavním partnerem festivalu je město Uherské Hradiště. „Od běžných filmových festivalů se ten „náš“ v Uherském Hradišti poněkud liší: má velmi specifickou, bezprostřední a uvolněnou atmosféru, při které se lidé baví v pohodovém městě, prozářeném letním sluncem a srdečností místních lidí. Na červené koberce se v Uherském Hradišti moc nehraje, hvězdní hosté běžně chodí mezi lidi, vyprávějí, diskutují, učí je filmovému řemeslu. Ale co hlavně, můžete zde vidět filmy, které jinde neuvidíte. A pobavit se můžete i mimo hlediště, protože Filmovkou žije celé město! Uherské Hradiště vás letos opět přivítá s otevřenou náručí a filmová škola bude taková, jakou ji milujete, a se vším, co k ní patří,“ zve diváky do Uherského Hradiště starosta města Stanislav Blaha.

„Už za pár týdnů zahájíme v Uherském Hradišti naši milovanou Filmovku, která se pomalu vrací do režimu bez jakéhokoliv omezení, s pokračující podporou našich dlouholetých partnerů, za což jsme moc vděčni. A jsme vděčni i za to, že jsme jako jediný filmový festival nemuseli přerušit kontinuitu a 48. ročník naváže na všechny uplynulé,“ doplňuje ředitelka festivalu Radana Korená.

Slavnostní zahájení proběhne již tradičně v sobotu, festival ale své brány otevře už v pátek. Celosvětově první veřejnou projekci dokumentu o Michaelu Kocábovi uvedou jeho režisérka i protagonista. „Je mi ctí, že Letní filmová škola přijala můj dokument o Michaelu Kocábovi jako zahajovací film festivalu. Těším se do Uherského Hradiště i proto, že jsem zde před třemi lety zažila před projekcí filmu o Jiřím Suchém jedny z nejkrásnějších narozenin, k nimž jsem dostala jako dárek Výroční cenu Asociace českých filmových klubů. Doufám, že vás náš film nezklame,“ řekla režisérka Olga Sommerová. Celovečerní dokumentární snímek Michael Kocáb – Rocker versus politik nabízí portrét výrazné osobnosti, hudebníka a politika, který nadále zůstává výrazným a nepřehlédnutelným občanským aktivistou. Jeho životní etapy postupují od klíčových momentů dětství, mládí, dospělosti až ke zralému věku, jehož perspektivou na sebe a svůj dosavadní život Michael Kocáb nahlíží.

Pořadatel festivalu Asociace českých filmových klubů letos své ceny udělí Ondřeji Vetchému, Michaele Pavlátové, Semihu Kaplanoğluovi a Pavlu Tomeškovi.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru