Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Festival otrlého diváka vytáhne návštěvníky do výšin brakové euforie

Festival otrlého diváka vytáhne návštěvníky do výšin brakové euforie

Festival otrlého diváka vytáhne návštěvníky do výšin brakové euforie

Za křiku znechuceného a pobaveného publika přelomí únor a březen oblíbený Festival otrlého diváka. Do žižkovského kina Aero si totiž najdou cestu zejména milovníci pokleslé zábavy, nevkusu a brakových filmů. Od pondělí 28. února do neděle 6. března 2022 tady mohou prošmejdit ta nejzatuchlejší zákoutí světové kinematografie. Letos na téma psychedelie.

Projekce 17. ročníku budou znovu podobné těm z nočníku. Stálý dramaturgický tým si pro návštěvníky připravil více než 15 filmů a jednu „přednášku“ Filmový hovnocuc, díky které zájemci nahlédnou do Psychedelické žumpy. Diváci se mohou rovněž těšit na tradiční simultánní dabingy, interaktivní projekci a další veselé i nechutné kejkle, které ze sledování filmů v kině učiní jedinečný zážitek, jaký jen těžko najdete jinde. Pro nejotrlejší z otrlých je v prodeji i permanentka na všechny projekce s festivalovým tričkem zdarma ve vizuálu letošního ročníku, který má na svědomí streetartista Michal Škapa a jeho kolegové.

V rámci zahájení kino promítne očekávaný festivalový hit After Blue, nekompromisní psychedelickou jízdu, která směle osahává hranice upatlaného vesmíru a bude tak skvělým startem pro všechny otrlé jazýčky. Ti, kteří už Festival otrlého diváka někdy navštívili, tuší, že nejvíce žádané jsou filmy s trademarkovým simultánním dabingem naživo. Letos budou o tento neopakovatelný zážitek okořeněný například rockový sci-fi muzikál o cestování časem Synové ocele, protidrogová klasika Mařena šlukuje nebo pornografický Agent 69 Jensen: Ve znamení štíra.

Jiným trademarkem jsou interaktivní projekce, které přímo během promítání penetrují všechny divácké smysly. Tento rok bude v tomto duchu uvedena raritní Hypnotická bulva – noirový horor speciálně natočený tak, aby hypnotizoval davy. Bude rovněž možné zahrát si výherní bingo, a to během nonšalantního filmového porodu Šampíčko a kulky. Milovníci vizuálně opulentních hororů pak jistě ocení proslulou technicolorovou noční můru Daria Argenta Suspiria v plné kráse 4K restaurované verze.  Vzácnou příležitostí bude také možnost spatřit jeden z nejvíce šokujících hororů 90. let, uměleckou kultovku Krutost podvědomí. Těšit se mohou i fanoušci akce Aero naslepo, jen s rozdílem, že nepůjde o úplně klasický výběr, na který jsou zvyklí. Otrlce v neděli zakončí prdící nestvůry v taktéž dabovaném filmu Bubáci, jenž lze popsat jako dokonalé zhmotnění definice deliria.

O Festivalu otrlého diváka

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku.

Více informací a celý program najdete na www.kinoaero.cz nebo www.otrlydivak.cz.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru