Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Y:Harbour of Sorrow – open call

Y:Harbour of Sorrow – open call

Y:Harbour of Sorrow – open call

Svět je v permanentní krizi, slyšíme ze všech stran. Krize ekologická, epidemiologická, humanitární, potravinová, uprchlická, krize rodiny, krize majetku, krize bydlení, krize identity, krize krize krize krize. Jak se v těchto temných vodách orientovat a neztroskotat?

Každý z nás potřebuje někdy někde spočinout, potřebuje pohladit, pochovat, uklidnit, utěšit.
Divadlo X10 se v listopadu stane přístavem, kde všechny emoce, které máme tendenci upozaďovat a odsouvat – stesk, strach, smutek, zlost, nebo agrese, či nejistota dostanou možnost na chvíli zakotvit a spočinout. Dovolme si skučet, úpět, plakat, prožívat emoce, sdílet spolu své nejtajnější strachy a soužení.

Komponovaná událost Y:Harbour of Sorrow chce vítat velké a “příliš teatrální” emoce jako hlavní téma a hybatele kompozice události. Chceme se nechat na chvíli ukolébat na palubě melancholie, než se vydáme zpět do temných životů (možná) permanentních krizí.

Pro Y:Harbour of Sorrow hledáme takové umělecké příspěvky, které se nebojí své vlastní subjektivity; takové, které (z jakýchkoli důvodů) opouštějí pole racionálních, estetizovaných a konceptualizovaných takzvaně objektivních rovin. Zajímají nás důvody těchto úniků, stejně tak jako se rádi necháme unést bez nutnosti cokoli dále vysvětlovat. Zajímají nás práce terapeutického charakteru, akty individuální i kolektivní rezistence, individuální výkřiky, sdílení strategií odolnosti. Hledáme takové praxe/práce, které pracují s časem i prostorem, využívají chaosu, smutku, melancholie a nepochopení, vidí jejich funkci i estetiku a staví z nich (klidně jen dočasné) přístavy naděje.

Dovolme si v přístavu smutku truchlit za starým světem, abychom pak mohli odplout do nových, turbulentních (a možná i čistších!?)  vod současnosti.

Do open callu se mohou hlásit jednotlivci či kolektivy z libovolných uměleckých i mimouměleckých oborů
Celkem bude vybráno 5 – 10 příspěvků. Deadline je 19. 6.

Přihlašovací formulář

www.divadlox10.cz/cs/y-events
www.instagram.com/y_event_series

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 948

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru