Zde se nacházíte: 25fps » Téma » Pár slov pro vás

Pár slov pro vás

Pár slov pro vás
V plánu jsme měli udělat na léto pouze jedno číslo. Přiznám se, že vlastně ani nevím zapříčiněním jaké síly došlo k tomu, že nejenže vznikla čísla dvě, ale navíc to, které stojí právě před vámi, obsahuje více jak 40 textů. A nevím, mám-li se radovat z dosažení rekordu, nebo se vážně zamyslet, zda je to ještě pro vás (a nás) stravitelné sousto. Ale jelikož chceme otevírat brány (jak jsem již psal minule) do nejrůznějších kinematografických „světů“, asi nám již jiného nezbývá. Pevně doufám, že kvantita v případě 25fps nejde na úkor kvality.

Páté číslo si zvolilo za téma letošní ročník Letní filmové školy. Mimo našich dojmů a rozhovorů bylo naším úmyslem především předat to nejpodnětnější – portréty jednotlivých cyklů. Pokusíme se vám tedy rozšířit obzory informacemi o dějinách brazilské a kavkazské kinematografie. Zde bych ještě rád poděkoval autorům textů, fundovaným odborníkům, kteří souhlasili s jejich uveřejněním na stránkách 25fps.

Poprvé jsme si také vyzkoušeli model, kdy o jednom filmu / tvůrci vzniknou texty dva. V případě filmu Harry Potter se od sebe články neliší pouze poněkud jiným názorem autorů na snímek, ale také formou jeho sdělení. První z nich je odborně pojatou analýzou, druhý potěší zase ty, kteří mají raději klasické recenze. Osobnost režiséra Hřebejka vám bude představena v portrétu zaměřeném především na jeho filmy, ale také v profilu, jenž režiséra a jeho díla začleňuje do kontextu současné české kinematografie z distribučního hlediska.

25fps se blíží půlroku své existence a je proto velmi důležité, abychom toto „dítě“ směřovali na správnou cestu. Určující pro to bude pochopitelně i váš osobní názor, který můžete velmi jednoduše vyjádřit v našem elektronickém dotazníku, na nějž najdete odkaz vlevo. Předem děkuji.

Jelikož nechci úvodníkem zbytečně odkládat vaši pozornost od ostatních textů, rozloučím se s vámi přáním pěkného babího léta. A nám si dovolím popřát vaši stálou přízeň a to, že o nás řeknete i svému okolí.

Lukáš Gregor

šéfredaktor

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 88

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru