Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » OSTRAVA KAMERA OKO je na spadnutí!

OSTRAVA KAMERA OKO je na spadnutí!

Druhý ročník festivalu Ostrava Kamera Oko bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 23.9. v 19 hodin thajským snímkem Strýček Búnmí, který letos získal Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes. Snímek režiséra Apichatponga Weerasethakula vychází ze skutečného příběhu buddhistického mnicha. Snímek bude promítán v rámci Mezinárodní soutěže, kde se utká, mimo jiné, ještě s filmy Bibliothéque Pascal (r. Szabolcs Hajdú), Projekt Frankenstein (r. Kornel Mundruczó) či 36 pohledů z vrcholu Saint Loup (r. Jacques Rivette).

V dnešní zprávě Vám přinášíme přehled všech sekcí, které můžete na festivalu zhlédnout. V průběhu festivalu se na našich stránkách můžete těšit na pravidelnou dávku informací.

Mezinárodní soutěž:
Hlavní soutěžní přehlídka, která představí šestici mezinárodních snímků.

Národní soutěž krátkometrážních filmů o nejlepší kameru:

Pět českých soutěžních snímků, které se promítají v kinu Art, bude hodnotit tříčlenná porota.

Pocta: Juraj Šajmovič:
Přehlídka uvede díla kameramana Juraje Šajmoviče (nar. 1932), držitele ceny Asociace českých kameramanů za celoživotní dílo.

Pocta: William Lubtchansky:
Sekce představí legendárního francouzského kameramana, který byl klíčovým spolupracovníkem světoznámých režisérů, mj. Otara Iosselianiho, Jacquesa Rivetta, Francoise Truffauta, Jean-Luca Godarda, Philippa Garrela.

ENCORE:
Nesoutěžní profilová přehlídka současné světové krátkometrážní a celovečerní tvorby bude promítána od 24. září ve Staré Aréně – Klubu pro kulturu a informace 2015.

IMAGO:
Přehlídka snímků, které byly oceněny evropskými národními kameramanskými asociacemi.

Ostrava ve filmu:
Nově objevená díla z filmové historie Ostravy, která z archivu Národního filmového archivu vylovil dramaturg festivalu Martin Jiroušek.

Studio Ostrava:
Přehlídka tvorby ostravského studia České televize v autorském pojetí dramaturgů studia, která mimo jiné představí dokumenty Běž domů, Ivane! nebo Fenomén Mucha či blok o mořeplavci Konkolském.

2010: Works in Progress:
Představení právě dokončovaných českých filmových děl. Uveden bude mimo jiné film režiséra Václava Kadrnky a kameramana Braňo Pažitky 80 dopisů a dokumentární snímek Víta Klusáka Vše pro dobro světa a Nošovic.

3D filmy v kině Luna:
Kino Luna získalo licenci pro uvádění 3D projekcí. 3D program zahajuje v rámci festivalu Ostrava Kamera Oko za specialní snížené vstupné a navíc se slevou pro držitele akreditací.

Venkovní projekce a kameramanské přednášky.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 25

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru