Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » PAF se blíží – a s ní animace, ilustrace, hudba…

PAF se blíží – a s ní animace, ilustrace, hudba…

Již za měsíc začne v Olomouci Přehlídka animovaného filmu (PAF), která od čtvrtka 9. 12. do neděle 12. 12. nabídne desítky zajímavých akcí. Jak jsme již informovali, největším lákadlem bude pro mnoho návštěvníků přítomnost Petera Greenawaye, jenž kromě svého filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec představí formou přednášky (nazvané „Cinema’s New Possibilities – Cinema is Dead, Long Live Cinema“) svůj ambivalentní vztah ke kinematografii. Přednáška bude kapacitně omezena na 100 účastníků.

V rámci slavnostního zahájení festivalu ve čtvrtek 9. 12. bude promítnut výše zmíněný Greenawayův film. V programu přehlídky se jako čerstvá novinka objeví rovněž Soft Palate Martina Arnolda. Tento snímek bude na PAFu uveden ve světové premiéře.

Sekce Živá animace: barevná hudba nabídne vystoupení známého audiovizuálního umělce Alva Noty, dále se představí Georgij Bagdasarov a Elektrabel & Andrej Boleslavsky.

V rámci festivalu vyjdou tři sborníky. Jeden z nich bude věnován sekci PAF Rewind: ilustrace (tato sekce bude věnována osobnostem výtvarného a filmového umění – Jiřímu Trnkovi, Adolfu Bornovi, Zdeňku Milerovi ad.). Mnoho příznivců rovněž potěší řada výstav, které proběhnou jak na Konviktu, tak v Galerii U Mloka. Svá díla vystaví Anežka Hošková, Matěj Smetana, Jiří Thýn a další umělci.

Vše zmíněné je opět jen malá část z celkového nabízeného programu. Pro více informací si klikněte na web PAFu nebo jeho facebook stránky.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Komentáře (1)

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru