Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Fresh Film Fest 2011 – den první: Cthulhu a brazilské slumy

Fresh Film Fest 2011 – den první: Cthulhu a brazilské slumy

FESTIVALY: Fresh Film Fest – ONDŘEJ J. KOSNAR –

I když oficiální zahájení letošního Fresh Film Festu včera probíhalo až od sedmi hodin večer, projekce naplno běžely už zhruba od čtyř. V Akropoli a Ponci mohli diváci zhlédnout pásmo ze soutěžní sekce Fresh Czech nebo zajímavou kombinaci animovaného filmu a dokumentu Věznice Írán původem íránského režiséra Ahadiho. Na Věznici Írán poté v Ponci navazovala, v rámci Lekce Marek, projekce filmu Ovoce rajských stromů jíme režisérky Věry Chytilové.

Od sedmi hodin pak byl ve Světozoru celý festival slavnostně zahájen projekcí filmu Blue Valentine Dereka Cianfrance. Kdo neměl možnost se dostavit ať zví, že Blue Valentine se bude promítat ještě jednou, a to v neděli od 18:30.

Dále už záleželo pouze na osobních preferencích. Kdo chtěl, mohl zůstat ve Světozoru na belgický mockument Upíři, odebrat se do nedalekého Kina 35 na drsnou brazilskou Elitní jednotku či jít do Ponrepa na dva báječné filmy z produkce H. P. Lovecraft Historical Society adaptující literární dílo známého spisovatele, Call of CthulhuNašeptávač v temnotách.

Zkrátka první festivalový den byl více než nabitý. S tím trochu souvisí i poněkud smutná skutečnost, že hodně z filmů je uváděno pouze jednou a tudíž, kryjí-li se, je člověk nucen si vybírat, přičemž volba místy opravdu není jednoduchá. Druhá výtka pak směřuje směrem k dřevěným štokrlatům v Ponrepu, která jsou na kratší filmy možná vhodná, ale sedět v nich dvě hodiny vašim zádům rozhodně neprospěje. To jsou ale pouze kosmetické vady. Program je bohatý a proto, pokud jste si ještě nevybrali na co chcete jít, je čas to napravit.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru