Zde se nacházíte: 25fps » Téma » Editorial

Editorial

TÉMA – 11. ZÁŘÍ 2001: Editorial – JANA JEDLIČKOVÁ –

Letos v září uplyne již deset let od útoků na Světové obchodní centrum v New Yorku, deset let od události, která se podle mnohých nesmazatelně zapsala do historie. My, redakce a spolupracovníci a spolupracovnice 25FPS, si připomínáme po svém toto neslavné výročí.

Od konce srpna  máte proto  možnost si na našem webu přečíst několik článků o filmové tvorbě ovlivněné událostmi 11. září 2001, ale také o tématech války a terorismu obecně. I proto pro vás Michaela Židková zpracovala článek o snímku Valčík s Bašírem, Tomáš Bříza se ujal komparace dvou dokumentů Restrepo a Armadillo mapujících válku v Afghánistánu a díky překladatelskému týmu pod vedením Marie Meixnerové vám mimo jiné nabízíme i dva zahraniční články o tématu 11. září v amerických a britských filmech a televizních seriálech, se zaměřením na žánr science fiction.

Událostí kolem 11. září 2001 se tentokrát ujala i televizní a seriálová rubrika. Mezi reflektované seriály tak patří 24 hodin, stejně jako např. americká mýdlová opera Army Wives nebo válečné drama Generation Kill.

Vzhledem k provázanosti tématu s programovou sekcí 11. září a hrozba terorismu na Letní filmové škole v Uherském Hradišti uveřejňujeme i původní nekrácené verze některých rozhovorů a článků, jež byly publikovány v letošních Filmových listech, které letos opět připravovali zástupci naší redakce1.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Další články z Filmových listů netýkající se přímo hlavního tématu naleznete v sekci Světový film. []

Autor

Počet článků : 77

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru