Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Seminář archivního filmu bude bez Petera Geyera

Seminář archivního filmu bude bez Petera Geyera

FESTIVALY: 13. Seminář archivního filmu LUCIE ZUBKOVÁ –

Jako by byly hradišťské Semináře letošní sezóny prokleté; na Seminář archivního filmu nedorazí hlavní host. Zatímco na zimním Semináři britského filmu návštěvníci postrádali Billa Harryho, hudebního publicistu a osobního přítele Johna Lennona, blížící se 13. ročník Semináře archivního filmu se bude muset obejít bez Petera Geyera, německého filmaře a správce pozůstalosti Klause Kinskiho, jehož dílu je (spolu s tvorbou režiséra Wernera Herzoga) věnovaná celá přehlídka. Vysvětlením je „náhlá pracovní vytíženost“. Promítání Geyerova dokumentárního snímku Ježíš Kristus Spasitel (2008) však stále platí a pokud máte zájem, můžete si na stránkách našeho časopisu přečíst s tímto tvůrcem rozsáhlý rozhovor.

Jakousi náhražkou zajímavého programu může být exkluzivní videorozhovor s českým kameramanem Viktorem Růžičkou, který s Herzogem a Kinskim spolupracoval na filmu Zelená kobra (1987). Interview bude následovat po uvedení tohoto snímku v sobotu odpoledne.

Přehlídka díla Wernera Herzoga a kontroverzního herce Klause Kinskiho se uskuteční už příští týden, ve dnech 5. až 8. května 2011! O programu se můžete dočíst v aktualitě č. 1 nebo v aktualitě č. 2. Nově však organizátoři zpřístupnili bližší informace o doprovodném programu. Jeho součástí bude například výstava plakátů ze sbírek Terryho ponožek a distribučních společností (konkrétně NFA, AČFK), nebo fotografie Švýcara Beata Pressera, který svým objektivem zachytil natáčení dvou snímků, na nichž HerzogKinskim spolupracovali; jedná se o Fitzcarraldo (1982) a zmiňovanou Zelenou kobru. O hudební večery v klubu Mír se postará vystoupení pražské alternativní skupiny The Ritchie Success či DJ Kanystr, který obohatí svůj DJing o jihoamerické motivy a zvuky pralesa.

www.archivniseminar.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 79

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru