Zde se nacházíte: 25fps » Rozhledy » Peopleʼs Choice Awards 2011

Peopleʼs Choice Awards 2011

TV: PEOPLEʼs CHOICE AWARDS 2011 – JANA JEDLIČKOVÁ

Sezonu udílení filmových, televizních, hudebních a dalších a dalších cen z oblasti zábavního průmyslu odstartovaly v USA 5. ledna 2011 Peopleʼs Choice Awards. Již 37. vyhlašování vítězů několika desítek kategorií z oblasti filmu, televizní tvorby, hudebního průmyslu a internetu se tentokrát konalo v The Nokia Theatre v Los Angeles.

Mezi vítěze z oblasti filmu a hudby letos patřili podle výsledků této divácké ankety např. Johnny Depp jako oblíbený filmový herec, Adam Sandler jako vítěz v kategorii oblíbený komediální herec, následován Jackiem Chanem v kategorii herců akčních filmů. Nejoblíbenější herečkou byla vyhlášena Kristen Stewart, která si odnesla cenu i za oblíbený „on screen team“ v třetím pokračování populární Twilight ságy: Zatmění. Tento snímek pak obdržel díky diváckým hlasům také cenu za oblíbené drama a nejoblíbenější film vůbec. Porazil tak nominované snímky Alenka v říši divů, Počátek, Iron Man 2 a Toy Story 3, které vyhrálo v kategorii rodinného filmu. Hudebním kategoriím kralovali např. Eminem, Katy Perry, Paramore, Rihanna, Usher nebo Taylor Swift.

V televizních kategoriích ve většině případů také zabodovaly známé a oblíbené firmy. V kategorii oblíbené televizní posedlosti/obsese zvítězil v konkurenci True Blood, Ve službách FBI (White Collar) a Status: Nežádoucí (Burn Notice) seriál kabelové televize Showtime Dexter. Oblíbeným televizním guilty pleasure se stala americká reality show Keeping Up With Kardashians sledující „obyčejný“ život rodiny jedné z amerických hvězd bulváru Kim Kardashian. Demi Lovato zvítězila jako schizofrenní teenager v kategorii vedlejších televizních rolí v seriálu Chirurgové (Grey´s Anatomy), Gregory House ztvárněný Hughem Lauriem se pro změnu stal oblíbeným televizním doktorem. Laurie a Dr. House (House, M.D.) si odnesli ceny i v kategoriích televizního dramatu, kde byli nominováni i Superdrbna (Gossip Girl), Chirurgové, The Vampire Diaries a Dobrá manželka (The Good Wife). Cenu za televizní rodinku získali Simpsonovi (The Simpsons), v kategorii rodinného televizního filmu zvítězil Camp Rock 2: Velký koncert. Oblíbenou herečkou v dramatickém seriálu byla vyhlášena Lisa Edelstein jako Cuddyová ze seriálu Dr. House, v kategorii komediálního seriálu jako herec zvítězil populární Neil Patrick Harris (Barney z Jak jsem poznal vaši matku), jeho ženským protějškem byla vyhlášena Jane Lynch, známá v poslední době především ze seriálu Glee, který pro změnu vyhrál v kategorii komediálního seriálu. V kategoriích kriminálního dramatu a oblíbeného bojovníka se zločinem vyhrál seriál Anatomie lži (Lie to Me) s Timem Rothem v hlavní roli. Oblíbeným fantasy nebo sci-fi seriálem se pro tento rok staly Hranice nemožného (Fringe), které obstály v konkurenci The Vampire Diaries, True Blood, Smallville a Lovců duchů (Supernatural). Nejoblíbenějšími novými seriály byly vyhlášeny jako drama remake americké policejní série Hawaii Five-O (v hlavních rolích krom jiných také Grace ParkBattlestar Galactica a Daniel Dae Kim ze Ztracených) a komediální seriál $#*! My Dad Says. Za reality TV pak se soškami odcházeli zástupci American Idol jako soutěžní show, Conon O´Brian jako talk show moderátor a Rachael Ray coby oblíbená televizní šéfkuchařka.

Peopleʼs Choice Awards jsou na rozdíl od Zlatých glóbů, Emmy apod. anketou diváckou, tj. v nejrůznějších kategoriích hlasují američtí diváci, kteří nejprve nominují a posléze i hlasují pro samotné vítěze. Ačkoli se tedy výběru neúčastní umělečtí kritici nebo odborníci ze sledovaných oblastí, je tato událost relativně vysoce sledovanou akcí a ve své podstatě určuje, co je v dané době a v dané společnosti považováno za populární. Většina televizních seriálů a sérií, které se v této anketě umístily jak v nominacích, tak na vítězných postech, je prodávána do zahraničí, a to včetně České republiky.

V současné době je provozovatelem ankety tradiční americká rodinná firma Procter&Gamble spolu s producentem úspěšné reality show Trosečník (Survivor) Markem Burnetem a už od roku 1975 je pravidelně vysílána na americké plošné televizi CBS.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 77

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru