Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » 25. ročník Finále nabídne také polské filmy

25. ročník Finále nabídne také polské filmy

Největší festival českého filmu Finále Plzeň, který proběhne od 22. do 28. dubna, letos oslaví 25. výročí. Spolu s tradičními sekcemi tentokrát nabídne i zaměření na polskou kinematografii. Vedle novinek přinese například retrospektivu Janusze Majewského, významného režiséra, který spolupracoval s kameramanem Miroslavem Ondříčkem a předními českými herciVe světové obnovené premiéře zde bude promítnuta zrestaurovaná kopie filmu Dvojí svět hotelu Pacifik, dále snímky Kainovo znamení nebo C. K. dezertéři. Režisér Majewski již potvrdil svou účast na festivalu.

Dále letos program nabídne například sekci Sága rodu Trojanů (snímky s Ladislavem Trojanem, Ondřejem Trojanem, Ivanem Trojanem a Klárou Pollertovou-Trojanovou), retrospektivu režiséra Martina Šulíka, diskusi konfrontující názory režisérů Jana Hřebejka a Petra Zelenky a další novinky. Jednou z nich je vznik Industry sekce, tedy zvláštního programu pro filmové profesionály. Do této sekce patří uzavřené projekce, odborné diskuse i tradiční Panel připravovaných českých filmových projektů.

Součástí programu jsou také besedy s mnoha tuzemskými filmovými osobnostmi, Dlouhá noc krátkých filmů, venkovní projekce zdarma, autorská čtení, talkshow Zdeňka Suchého, projekce pro děti či výstavy.

Do soutěže dokumentů se přihlásilo 52 snímků, uzávěrka pro hrané filmy je 31. ledna. Celkově bude během 7 dnů festivalu uvedeno cca 170 filmů – kompletní česká hraná produkce za uplynulý rok od dubna 2011 do dubna 2012 (v soutěži nebo mimo soutěž), výběr toho nejlepšího a nejzajímavějšího z dokumentů roku 2011 (opět v soutěžní i nesoutěžní sekci), dále unikáty z archivů a další retrospektivy.

Vstupenky na letošní ročník budou v prodeji přibližně měsíc před zahájením festivalu. Více informací najdete na www.filmfestfinale.cz a facebookové stránce FINÁLE.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru