Zde se nacházíte: 25fps » Experimentální film » Mark Ther by strejda Google

Mark Ther by strejda Google

Mark Ther by strejda Google
EXPERIMENTÁLNÍ FILM – Mark Ther by strejda Google (SOUPISY) – MARIE MEIXNEROVÁ

Obrázky: Mark Ther Následující příspěvek má poněkud netradičnější charakter. Jedná se o rozhovor s mým počítačem, který jsme koncem ledna vedli o Marku Therovi.

Jeho výsledkem je soupis Therových filmů, na které se můžete volně podívat na internetu, dále soupis výstav a projektů v rámci České republiky, doplněný o některé projekce, a soupis vybrané literatury dostupné on-line.

Jde zkrátka o všechny informace, které nám byl „strejda Google“ ochoten prozradit,1 a tedy o zajímavý experiment – o rekonstrukci obrazu umělce, jak se nabízí tomu, kdo sedí doma u notebooku.

Z toho důvodu si nemůžeme nárokovat úplnost soupisu vzhledem k reálně proběhlým výstavám/akcím/projekcím děl Marka Thera, ani jeho faktickou správnost – řada údajů nebyla ověřena z primárních zdrojů, případně k dané akci referoval pouze jeden dostupný zdroj. Jde tedy skutečně spíše o orientační přehled o Therových aktivitách (na podobně rozsáhlý přehled nebo umělcovo bio jsme po svých toulkách ve vlnách dat nenarazili) a o zajímavý pohled na videoartistu skrze hledáček Googlu.

Všechny údaje byly opatřeny příslušnými zdroji pro jejich snadnou zpětnou dohledatelnost, k jednotlivým položkám byly často připojeny krátké citace pro vytvoření lepšího přehledu a postihnutí podstaty akce.

Není-li uvedeno jinak, byly zdroje zjišťovány 28. 1. 2012.

Pro 25fps uspořádala Marie Meixnerová.

_______________________________________________________________________

Z důvodu přehlednosti (wordpress neumožňuje vkládání tabulek) jsme pro vás hlavní část článku připravili v pohodlném formátu pdf.

EXPERIMENTÁLNÍ FILM – Mark Ther by strejda Google (SOUPISY) – MARIE MEIXNEROVÁ

 

 

Poznámka: U tohoto článku není možné nárokovat si autorství, neboť jeho autorem je v pravém slova smyslu Internet. Jsou jím autoři původních anotací (viz odkazy), jsou jím databáze, stránky institucí, vyhledávací nástroje (především strejda Google), jsou jím kurátoři výstav, majitelé institucí, Mark Ther se svými díly, výrobce jeho kamery…, autoři recenzí a rozhlasových pořadů, můj počítač i můj IT poradce, chlápek, co nám dělal připojení a také váš počítač. Přistupujte k němu jako k takovému a nezdráhejte se článek v podobě komentářů případně dále rozšiřovat, šířit jej a využívat.


Print Friendly, PDF & Email
  1. mezi 28. 1. a 30. 1. 2012 []

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru