Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Uvažte si šátek a vyrazte na Anču!

Uvažte si šátek a vyrazte na Anču!

Uvažte si šátek a vyrazte na Anču!

FESTIVALY: Fest Anča – ŠTĚPÁNKA IŠTVÁNKOVÁ 

V rozmezí dnů 18. 6. – 22. 6. 2014 přichází ta nejvhodnější doba vydat se vlakem (koňmo, pěšky) do Žiliny a možná ještě dál. Do stanice Záriečie – Animace. V těchto dnech se zde totiž již po sedmé koná Mezinárodní festival animovaných filmů Fest Anča.

chomskyTen přinese kromě uvolněné atmosféry, podobné spíše festivalům hudebním, také řadu výjimečných projekcí, na které se už teď můžete začít těšit. Jedná se například o slovenskou premiéru Gondryho animované konverzace s předním lingvistou, filozofem a politickým aktivistou Noamem ChomskymJe muž, který je vysoký, šťastný? (2013) Snímek je, jak už je u tvorby Michela Gondryho zvykem, vizuální hříčkou plnou postřehů a vzpomínek neobyčejného myslitele Chomského.

Dále Anča nabídne projekci nejstaršího zachovaného animovaného snímku Dobrodružství prince Achmeda  (1926) režisérky Lotte Reiniger, doplněnou o aktuální a přesto citlivě souznějící hudební doprovod slovenského interpreta, který si říká Stroon. Hudební doprovod můžete čekat také v sekci věnované ukrajinskému avantgardnímu filmu. Postará se o něj ukrajinský tvůrce žijící na Slovensku a vystupující pod  jménem  Karaoke Tundra. Co si pod tímto jménem představit? Rozlehlou pláň, podél které projíždíte vlakem. Jen mech, nízké křoviny… a zhmotněný zvuk za oknem opakující se v krátkých, úderných intervalech.

Letošní novinkou festivalového programu je pak linie nazvaná Game Days, která je organizována ve spolupráci s herním portálem Sector.sk. Diváci se mohou seznámit s již realizovanými či aktuálně vyvíjenými počítačovými hrami. Promítány budou také dva celovečerní animované snímky s herní tematikou. Do programu je zařazeno i speciální  večerní hraní počítačových her na velkém projekčním plátně.

Protože se červený šáteček taky rád „kolem točí“, je součástí doprovodného programu jinak filmového festivalu i trocha té hudby. Tu zajistí producentské duo The Global Optimistic či osmdesátkový táta nás všech a hlavně jezevců, Ventolin. Afterparty pak mají na starost DJ Jimmy Pé, DJ Reverend a již zmiňovaný Stroon.

To vše a mnohem víc už brzy v žilinských kinech! Dovidenia!

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru