Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » 41. LFŠ – smír všem příchutím zmrzliny!

41. LFŠ – smír všem příchutím zmrzliny!

41. LFŠ – smír všem příchutím zmrzliny!

POZVÁNKA na 41. ročník Letní filmové školy (Uherské Hradiště, 24. 7. – 1. 8. 2015) – LENKA ZÁTHURECKÁ –

Již necelý měsíc zbývá do začátku čtyřicátého prvního „zmrzlinového“ ročníku Letní filmové školy a pouze poslední dva dny zbývají do konce prodeje zvýhodněných akreditací (deadline 30. 6. 2015).

Rozhodně je tedy třeba přestat váhat a začít konat! S včasnou akreditací totiž máte možnost získat nejen zvýhodněnou cenu, ale také stylový sešit od značky Papelote.

Letošní ročník filmové školy, jenž se nese v duchu „hurikánu sladkého osvěžení“, opět nabídne různorodé filmové projekce, workshopy i setkání s celou řadou světových osobností filmu.

Pro lepší orientaci je festival rozdělen do šesti programových sekcí. V rámci sekce FOKUS, která bude tento rok zaměřená na finskou kinematografii, budou mít diváci například možnost shlédnout retrospektivu režisérské ikony Mikka Niskanena a Mika Kaurismäkiho. A právě Kaurismäki – žijící legenda moderního finského filmu – bude také hostem letošního ročníku LFŠ.

Zástupcem INVENTURY bude výběr z tvorby tvůrce s nedozírným uměleckým vlivem na moderní kinematografii, scenáristy, režiséra, střihače a v neposlední řadě také mystifikátora Orsona Wellese.

V této sekci se také LFŠ ohlédne za stoletým výročím americké společnosti Technicolor, která stála za vznikem barevného filmu. V rámci zmíněného podtitulu připomenou nejslavnější éru Technicoloru experimentální snímky, jako Zrodila se hvězda nebo žánrově spektakulární Čaroděj ze země Oz.

Filmy ze sekce SPEKTRUM budou výběrem tvůrců takzvané Berlínské školy. Thomas Arslan, Angela SchanelecováChristian Petzold nikdy nebyli spojení žádným manifestem nebo programem, ale je jim vlastní podobné estetické cítění, témata ze současnosti a také vyprázdněná narace. Letošní LFŠ nabídne rozsáhlý program věnovaný právě tomuto fenoménu současného filmu.

Cyklus VISEGRÁDSKÝ HORIZONT se bude již tradičně věnovat tvorbě studentů filmových škol a tentokrát uvede kompletní filmografii čtyř začínajících režisérů. Díky tomu tak bude mít divák možnost sám porovnat vývoj jejich vnímání filmu a také snahu vybalancovat jej se školními zadáními. V rámci tohoto cyklu budou také představeny novinky z Visegrádského prostoru, mezi kterými můžeme zmínit dokument Danielův svět, jenž otevírá tabuizované téma pedofilie nebo polský snímek Tělo Malgorzaty Szumowské. Poslední zmíněný snímek získal cenu za režii na letošním Berlinale.

ZVLÁŠTNÍ UVEDENÍ si pro tento rok zaslouží Divadlo Na zábradlí a tvorba Pavla Juráčka. Návštěvníci však nebudou ochuzeni ani v rámci Letního kina, jehož tématem bude Zapomenutý nezapomenutelný Rudolf Hrušínský (Spalovač mrtvol, Dým bramborové natě, Naděje…).

139594

V Uherském Hradišti se nebudou nudit ani dětští návštěvníci. Jako novinku připravili pořadatelé workshopy animovaného filmu pro děti od sedmi let. Workshopy jsou plánované jako dvoudenní a první z nich bude začínat 29. července.

Jako každý rok bude součástí druhého největšího českého filmového festivalu také hudební program. Kromě skupiny Midi Lidi se můžete těšit také na plně zotaveného Michala Hrůzu či duo Kieslowski. Koncerty se budou konat na Kolejním nádvoří na Masarykově náměstí a budou přístupné jak akreditovaným návštěvníkům, tak široké veřejnosti.

Letní filmová škola je každoročním svátkem všech filmových nadšenců. Devět dní se tak může proměnit v nekončící letní zmrzlinovou párty s výběrem kamarádů, avšak v tu samou chvíli také v archiv plný podnětných informací i prostor k zamyšlení nad vlastní tvorbou.

Kompletní program najdete na webu festivalu, kde se můžete co nejdřív rovnou také zaakreditovat.
Tak nezapomeňte – výhodné devítidenní akreditace za 1250 Kč počkají jen poslední dva dny.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru