Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Studentské filmové léto

Studentské filmové léto

Studentské filmové léto
STREAM ZDARMA: Studentské filmové léto na DAFilms.cz (6.-12. července 2015)

K letním měsícům neodmyslitelně patří cestování a studentské prázdniny. S DAFilms.cz můžete nyní spojit obojí v jedno a cestovat po prestižních filmových školách. Po oba letní měsíce na tomto doku portálu najdete přehlídku mladých dokumentárních talentů z Evropy, Latinské i Severní Ameriky. Z první části bohaté nabídky, která je ke zhlédnutí zdarma dostupná od 6. do 12. července, jsme vybrali stream výtečného filmu Andrana Abramjana Vládnout, pracovat, vydělávat, modlit se, hroutit se, jemuž se věnovala ve svém dubnovém textu Kristýna Michaličková:

Co znamená kolaps civilizace? A jak jej vlastně poznáme? Právě těmito otázkami se zabývá režisér dokumentu Vládnout, pracovat, vydělávat, modlit se, hroutit se Andran Abramjan a hned v počátku nám prostřednictvím slov profesora Miroslava Bárty vyvrací všeobecnou představu, že kolaps je stav, který nastane v náhlém okamžiku a znamená totální zánik civilizace.
Možná, že tato možnost by byla milosrdnější  než kruté zjištění, že kolaps představuje zjednodušení dané společnosti. Celý dokument tak nepředstavuje apokalyptické líčení různých způsobů zániku civilizací, ale je spíše celkovým zamyšlením nad sice nenápadnými, ale o to horšími způsoby, kterými společnost může postupně směřovat ke svému konci. Slova v názvu dokumentu pak částečně naznačují hlavní faktory, které měly a stále mají největší vliv na kolabování společenského systému. Kromě toho také rámují celý dokument do kapitol, ve kterých jsou tyto vlivy postupně zobrazeny. Prostřednictvím monologických projevů odborníků v kombinaci se záběry na hrající si děti se postupně dostáváme od jednoho krizového vlivu ke druhému, který je vždy prezentován nekomentovaným sledováním různých skupin, což nutí diváka k vlastním úvahám nad tematizovanou problematikou celého snímku.

Celý text si můžete přečíst zde.
Co dalšího můžete zdarma zhlédnout na portálu DAFilms? Mimo jiné i debut s názvem Arsy-Versy slovenského režiséra Mira Rema, který získal přes 30 zahraničních ocenění, dále pak Hráz pomíjivosti Giuly Nemese nebo snímek Andrey Slovákové Oblaka o vzniku, chování a bouření mraků…  a řadu dalších českých i zahraničních filmů. Stačí se kliknutím přenést sem.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru