Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Pozvánka na PAF 2016

Pozvánka na PAF 2016

Pozvánka na PAF 2016

PAF – Přehlídka filmové animace a současného umění (1. – 4. 12. 2016)

Letošní PAF nabídne pět programových sekcí, které skrze audiovizuální performance, projekce celovečerních snímků i animovaných pásem, master class odborníků a umělců, prezentace, workshopy a přednášky, instalace, výstavy a koncerty důkladně mapují fenomén animace v kontextu kinematografie a současného vizuálního umění.

Programové sekce PAF 2016: Proč se dívat na zvířata? | Jiné vize | Film Labor | Aport animace | PAF Art

PAF 2016: Proč se dívat na zvířata?

Pohled na zvířata je přirozenou součástí nesčetného množství příběhů, filmů či uměleckých děl. Nabízí se příležitost nahodile pracovat s klasickými představiteli z literatury, ilustrací a animovaných filmů.

Název hlavní programové sekce Proč se dívat na zvířata? je přejat ze stejnojmenné eseje britského publicisty a kritika umění Johna Bergera, který v textu z roku 1977 vyšel z předpokladu, že zvířata jsou součástí okruhu lidského okolí, „jsou nám podobná a zároveň nepodobná“. Tato esej, tematizující mj. polidšťování zvířat a význam zoologických zahrad, se stala výchozím materiálem pro všechny přizvané hosty, kteří v rámci výročního ročníku PAFu budou v Olomouci přítomni. Hosté: Ferda, Ondřej Ježek (CZ), Lolina (GB), John T. Gast (GB), Edith Karlson (EE), Stanislav Komárek (CZ), Bill Kouligas (GR) & Harm van den Dorpel (NL), M.E.S.H. (US) & Michael Guidetti (US), Jakub Jansa (CZ), Andrea Průchová (CZ), Punťa, Pavel Ryška (CZ), Matěj Smetana (CZ) ad.

Hlavní letošní téma Proč se dívat na zvířata? rezonuje i v sekci Aport animace, která přibližuje aktuální podoby animace (nejen) na domácí scéně, ať už v podobě prezentace autorských děl či komerčních projektů a připravovaných snímků, vyvíjených počítačových her či aplikací. Sekce nabídne pásma krátkých filmů promítaná na netradičních místech Olomouce, celovečerní snímky i workshopy určené dětským návštěvníkům. Hosté: Malvína Balvínová (CZ), Eliška Děcká (CZ), Miloš Henkrich (CZ), Dorota Holubová (SK), Pavel Horáček (CZ), Lenka Ivančíková (SK) ad.

Sekce Film Labor představí současnou experimentální tvorbu v rámci činnosti filmových laboratoří, které jsou spravovány samotnými umělci v Grenoblu, Barceloně či Berlíně. Více než pět desítek podobných kolektivů, zabývajících se klasickým filmovým materiálem, existuje po celém světě. Hosté: Lab Grenoble (FR): Gaelle Rouard, Xavier Quérel, Etienne Caire, Joyce Lainé, Lab Barcelona (ES): Luis Macias, Alfredo Costa Monteiro, Adriana Vila, Lab Berlin (DE): Melissa Dulius, Gustavo Jahn ad.

Výstavním projektům v centru Olomouce je věnován PAF Art, jehož výstupy jsou pro veřejnost přístupny zdarma. V rámci sekce PAF Art jsou prezentovány aktuální mezinárodní i tuzemské projekty z oblasti současného vizuálního umění, tematicky navázané na hlavní programovou sekci Proč se dívat na zvířata?. Vernisáže proběhnou ve čtvrtek 1. prosince odpoledne a tradičně zahájí program PAFu.

Kromě patnácti let existence Přehlídky filmové animace a současného umění (dříve „Přehlídka animovaného filmu“) je dalším významným letošním jubileem v pořadí 10. ročník soutěžní sekce Jiné vize. Jiné vize mapují české „pohyblivé obrazy“ na pomezí filmu, videa, experimentálního filmu, animace a výtvarného umění. Se sekcí se pojí významná výstava v Atriu Konviktu, představení projekce pilotního ročníku slovenské soutěže a kulatý stůl k palčivým otázkám existence pohyblivých obrazů. Hosté: Karel Císař (CZ), Martin Kaňuch (SK), Matěj Strnad (CZ) ad.

Úplné anotace jednotlivých programových sekcí v rozšířené podobě zde.

Více viz www.pifpaf.cz

PAF – Přehlídka filmové animace a současného umění

čtvrtek 1.  – neděle 4. prosince 2016
Olomouc (UC UP Konvikt, Vitrína Deniska, Galerie U Mloka, Vila Primavesi, Klub Vertigo, Kino Metropol, ScreenSaverGallery, Divadlo hudby, W7, Antikvariát, Bajkazyl Olomouc, Flop Fashion Store ad.)
+ FB event

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru