Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » REC FEST 2016: Tenhle film není pro starý

REC FEST 2016: Tenhle film není pro starý

REC FEST 2016: Tenhle film není pro starý
POZVÁNKA na REC FEST (22.–23. 3 .2016, GAC Zlín) – JANA BÉBAROVÁ –

Krátkým experimentálním filmem Evidence (1995) od Godfreye Reggia se nechali inspirovat studenti zlínského Ateliéru audiovizuální tvorby při natáčení spotu pro tamní festival studentských REC FEST, který v Zlíně proběhne příští týden. Vtipná hříčka, při níž děti předškolního věku a senioři sledují filmy zlínských studentů a v jejich tvářích se zračí celá škála emocí, koresponduje s heslem letošního ročníku: Tenhle film není pro starý. Ačkoliv se může jevit diskriminačně, opak je pravdou: podle organizátorů je totiž jedno, kolik let vám je na občance. Podstatné je, nakolik mladí a otevření mladé tvorbě se cítíte duševně.

Dvoudenní přehlídka, pořádaná přímo studenty z Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, představí výběr toho nejlepšího ze studentské tvorby za uplynulý rok, a to jak z místních ateliérů Audiovizuální a Animované tvorby, ale také ze zahraničních spřátelených škol. Kvalitu filmů bude posuzovat odborná  porota, v níž letos usedne dramaturg a filmový historik Jaroslav Špaček, filmový kritik z 25fps a pedagog Miloš Kameník, vůdčí osobnost projektu iShorts Petr Horák, herečka a výtvarnice Ester Geislerová či režisér Radim Špaček. Tito budou udělovat ceny v kategoriích nejlepší hraný, animovaný a zahraniční film. O jednom z oceněných rozhodne svým hlasováním i samotné publikum, pro které budou sály zlínského multikina Golden Apple Cinema, kam se letos festival kvůli rekonstrukci Velkého kina přesunul, otevřeny ve dnech 22. a 23. 3. zdarma.

Nově studenti do programu přidali poctu výrazné osobnosti české kinematografii, jíž letos bude populární tvář zlínských akcí, herec a režisér Jiří Mádl. Festival v programu uvede jeho zdařilou režijní prvotinu Pojedeme k moři (2014).

Nově se též festival přidal do sítě HATE FREE CULTURE, což znamená, že bude stát za životem bez násilí a nenávisti. „Nedovolíme jakékoli náznaky těchto negativních postojů v době konání celé akce. Jedná se o vzájemnou toleranci, respekt a pochopení našeho okolí a to hlavně kvůli tomu, aby se nikdo z návštěvníků necítil osamělý, nebo dokonce utiskovaný,“ zní jasné vyjádření organizátorů.

ce informací o REC FESTu najdete zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 283

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru