Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » AsiFilm: Asijský filmový podzim

AsiFilm: Asijský filmový podzim

AsiFilm: Asijský filmový podzim
POZVÁNKA na projekce asijských filmů studentského kina AsiFilm – VERONIKA JANČOVÁ –

Podzimní večery v brněnském kině Scala jsou vedle běžného programu zasvěceny specialitám z rozmanité kuchyně asijské kinematografie, které připravil tým studentů Masarykovy univerzity AsiFilm. Výběrová přehlídka asijských filmů AsiFilm se již sice přehoupla do své druhé poloviny, ale pro diváky jsou připraveny ještě čtyři projekce, které rozhodně stojí za pozornost.

Přímo na halloweenský večer ožila na plátně japonská lahůdka Tokyo Gore Police. A přestože svištěly samurajské meče a tryskala krev, publikum bylo uvolněné a dobře se bavilo. Tu správnou halloweenskou atmosféru dokreslovala spousta nápaditých kostýmů a nechyběly ani hory sladkostí. Podobně výjimečnou atmosféru měla také projekce filmu Drak přichází, která připomínala půlnoční projekce na velkých festivalech.

 

Největší zapojení diváků však přineslo zvláštní víkendové promítání filmu Pokémon. Jak uvedl vedoucí organizátorského týmu AsiFilm Daniel Krátký, „sál byl plný nostalgicky vzpomínajících dospělých, ale i fandících malých dětí. Před projekcí proběhl i skvělý workshop origami, který si všichni účastníci užili. A domů si odnesli třeba papírového Pikaču.“

Skládání origami však není jediným zpestřením projekcí. Bohatý doprovodný program kromě workshopů, jako jsou právě origami či recykliteratura, zahrnuje i odborné úvody a přednášky z řad znalců a příznivců asijské kinematografie. V polovině října například uvedl kritik Ondřej Pavlík meditativní thajské drama Láska z Khon Kaen. Podle jednoho z diváků při samotné projekci panovala „neuvěřitelně příjemná až intimní atmosféra, která dovolila si tento pomalý klenot znamenitě užít“.

 

Zbývající program slibuje neméně lákavé kousky, a to nejen pro fanoušky žánrových asijských filmů. Již toto úterý 7. listopadu se na plátno kina Scala vrátí osobitý čínský tvůrce Wong Kar-wai, a to projekcí pohlcujícího snímku Na východě ďábel, na západě jed, jíž bude předcházet úvod v podání Jiřího Flígla, oblíbeného odborníka na asijský film. Také 22. listopadu zůstaneme v žánru wuxia filmů, tentokrát však nabídne vizuálně omračující filmovou báseň Assassin.

Prosincové projekce zahájí originální filmový zážitek v podobě kina tzv. naslepo, kdy diváci mohou přijít zdarma, podívat se na film a následně zaplatit podle toho, jak se jim snímek ne/líbil. Projekt AsiFilm následně vyvrcholí v polovině prosince návratem do Hongkongu. Poslední představení pak proběhne 12. prosince a nabídne legendární akční snímek Police Story, který definitivně zařadil Jackieho Chana mezi nejlepší žánrové tvůrce.

Aktuální informace je možné sledovat přímo na Facebooku projektu AsiFilm a na stránkách kina Scala.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 22

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru