Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Letní filmová škola 2017: Jen ochutnat!

Letní filmová škola 2017: Jen ochutnat!

Letní filmová škola 2017: Jen ochutnat!

POZVÁNKA na 43. Letní filmovou školu (28. 7. – 6. 8. 2017, Uherské Hradiště) – KLÁRA VAŠÁKOVÁ

Jak už napovídá elegantní a zároveň chuťové pohárky dráždící vizuál Letní filmové školy v podobě švédského stolu, fokusem letošního, již 43. ročníku, je kinematografie Švédska. Od 28. července do 6. srpna 2017 bude možné v Uherském Hradišti zhlédnout již klasické filmy švédských velikánů s živou hudbou, švédské krimi, filmy s tématikou imigrace a konceptem funkčního sociálního státu. Máte příležitost vidět vysoce umělecké filmy, dokumenty i tzv. suterén švédské kinematografie, tedy filmy erotické nebo skandální.

Symbolika švédského stolu nicméně naznačuje, že menu bude pestré a každý si vybere to, na co bude mít právě chuť. Programová sekce Retrospektiva je letos například věnována filmům Andreje Tarkovského. Kromě jeho prakticky neznámých studentských snímků Zabijáci a Dneska se nikam nejede bude samozřejmě možné vidět i jeho vrcholná díla, a to z restaurovaných kopií. V rámci bloku Inventura se ale také můžete těšit na sci-fi filmy zaměřené na kyberpunk a výlety do kosmu, v nichž technologický pokrok vede tvůrce k ohledávání a redefinování lidství. Zobrazování extrémních forem lidského těla, sexu, násilí a různých lidských perverzností pak nabízí sekce New French Extremity, která je ovšem vhodná spíše pro otrlejší publikum. Chybět letos nebude ani problematika quality TV, přičemž bude v rámci festivalu uvedena komediální minisérie Sedmilhářky.

Pokud jste fanoušky české kinematografie, neměli byste vynechat noční projekce českých hororů ve Smetanových sadech, čtyřhodinový maraton studentských filmů nebo se v letním kině podívat na české novinky uplynulého roku. Pomyslným vrcholem bude 5. srpna v závěru festivalu předpremiéra filmu Po strništi bos, který přijede uvést sám režisér Jan Svěrák.

Filmové lahůdky budou jako každý rok doprovázeny odborným a doprovodným programem. Ve stanu Respektu a České Televize budou přednášky, masterclassy, workshopy či kulaté stoly. Proběhne devět divadelních představení a několik koncertů včetně vystoupení skupiny Tata Bojs a Vojtěcha Dyka s B-side Bandem. Za zmínku také rozhodně stojí výstava švédského fotografa Erika Johanssona, jehož fantaskní díla si můžete prohlédnout už od 28. července v kině Hvězda.

Mezi festivalovými hosty letos bude možné narazit na taková jména jako Jan Troell, Daniel Bergman, Tarik Saleh, Philippe Grandrieux, Sergej Loznica či slovenský dokumentarista Miro Remo.

Poté, co se akreditujete na libovolný počet dní dle vlastního výběru, stačí si už jen zvolit mezi „masožroutským“ či vegetariánským katalogem a vyrazit vstříc pestré škále filmů, koncertů, divadelních inscenací, výstav a samozřejmě také noční zábavě ve festivalových stanech. Ať už si libujete v čemkoli, přijďte si pochutnat na lahůdkách letošní Letní filmové školy. Zcela určitě si tam „to své“ najdete.

Akreditovat se můžete zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru