Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Začínající scenáristka Alena Čadová si z festivalu v New Yorku veze zlatou sošku

Začínající scenáristka Alena Čadová si z festivalu v New Yorku veze zlatou sošku

Začínající scenáristka Alena Čadová si z festivalu v New Yorku veze zlatou sošku
V letošním ročníku scenáristického festivalu New York International Screenplay Awards se ze všech soutěžících z celého světa umístila na prvním místě česká tvůrkyně Alena Čadová. Její vítězný scénář There’s a Monster in My Closet je krátkometrážní thriller/drama pojednávající o deviantním chování dítěte, jehož duševní a sociální vývoj byl narušen v důsledku sexuálního obtěžování. Za tentýž scénář Čadová v minulosti na dalších mezinárodních festivalech sklidila pět nominací a jedno stříbrné ocenění. V blízké době se tento scénář pravděpodobně dočká i filmového zpracování.

Alena Čadová je plzeňská tvůrkyně, která je od dětství především filmovým nadšencem. Již v útlém věku propadla žánrům horor a thriller a svou první hororovou povídku napsala, když jí bylo sedm let. Jejími dětskými idoly byli filmoví hrdinové, herci a režiséři. Stejně tak je tomu i dnes.

Svůj pisatelský um se rozhodla sdílet se světem, když před dvěma lety poslala svůj první krátkometrážní scénář do soutěže pořádané v anglickém Brightonu. Umístila se pátá. Od té doby obsadila mnoho dalších příjemných příček – loni v srpnu zvítězila na londýnském New Rennaisance Film Festival s krátkometrážním scénářem I Would Give Anything. Podobně úspěšným scénářem Aleny Čadové je i historický groteskní horor Paralela odehrávající se v ČSSR v roce 1969. Ten představuje bizarní, pokřivený svět, ve kterém kotelníci přednášejí vysokoškolským studentům v továrních budovách a následně je spalují v kotlích. Za tento scénář Čadová získala tři nominace a jedno bronzové ocenění.

Alena Čadová své nadšení pro film ventiluje i skrz malbu. Jejími častými motivy jsou výjevy z nejoblíbenějších filmů nebo portréty filmových hrdinů.
V současné době pracuje na svém prvním seriálu, pojednávajícím o osudech skupiny dětí v protektorátní Praze. Mimo jiné pokračuje v psaní krátkometrážních scénářů a rovněž pracuje na své první sbírce povídek. Také vyhlíží vyhlášení výsledků na festivalu TMMF 2017 pořádaném v Glasgow, kde je nominována v kategorii „Best Screenplay“.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru