Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » iShorts uvádějí tradiční česko-slovenský souboj filmových škol

iShorts uvádějí tradiční česko-slovenský souboj filmových škol

iShorts uvádějí tradiční česko-slovenský souboj filmových škol
Souboj filmových škol je zpátky! To nejlepší z FAMU, FAMO, UTB a slovenské VŠMU čeká duel, na který budeme ještě dlouho vzpomínat. iShorts vám blok krátkých filmů s názvem Zkrátka studenti promítne již tento týden! Startuje se 2. května v BIO OKO a pokračuje až do 15. května. Letos je program opět soutěžní a bojuje se o cenu od BioFilms rental a vody Magnesia.

Jaro neznamená jen kvetoucí stromy, Slunce vysoko na obloze a prozpěvující ptáky. Ne, pokud se přijdete podívat na projekci čtyřech krátkých filmů z tvorby našich českých a slovenských studentů filmových škol. V tom případě jako by vám bylo znovu šestnáct a vy jste prožívali trochu nudný, trochu děsivý a trochu frustrující den, jaký zažívá i hrdinka slovenského snímku Magic Moments režisérky Martiny Buchelové (VŠMU). Dále pro vás začátek května bude i ve znamení filmu Haiku (režie Bartłomiej Klimsza, UTB) – romantického potulovaní s neznámou dívkou recitující Edgara Allana Poea a tančící v pomalém rytmu hudby. Je to na vás moc romantické? Film Robine? režiséra Olivera Beaujardy (FAMO) kombinuje sci-fi a hororový žánr o postavě Erika, který po jednom večírku u sebe začíná pozorovat zvláštní nadpřirozené schopnosti. V neposlední řadě bude o cenu bojovat FAMU s filmem Kamion režisérského dua Adam Mach a Michal Blaško. Ti nás nechají vstoupit do světa, ve kterém se řidič kamionu musí vyrovnat s nečekanou situací… Když souboj, tak pořádný.

Všechno to vypukne ve středu v Praze v BIO OKU, kde proběhne onen očekávaný gladiátorský souboj mezi filmovými školami o cenu BioFilms rental a vody Magnesia. Pak se filmy vydají do Chomutova, Ústí na Labem, Zlína a Jablonce nad Nisou (9. května), na druhý den pokračují do Veselí nad Lužnicí, 13. května navštíví Trnavu a vše se zakončí v Anděl Café v Plzni 15. května.

Pro více informací o programu a termínech projekcí v konkrétních městech neváhejte navštívit webové stránky nebo Facebook.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru