Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Rozpoznávání vzorců

Rozpoznávání vzorců

Rozpoznávání vzorců
POZVÁNKA na video výstavu Pattern Recognition (do 29. 4. 2018, Galerie XY-1, Dolní nám. 23/42, Olomouc)

Již jen do neděle 29. dubna si můžete v nedávno otevřeném kulturním centru na Dolním nám. v Olomouci vychutnat videovýstavu autorů spojených s Bratislavskou uměleckou scénou. V hlavním městě Slovenska je produkce videí spadající do ranku výtvarného umění přiživována především existencí Vysoké školy výtvarných umění a jejími dvanácti katedrami, které interdisciplinárně kombinují tradiční formy uměleckého vyjádření s novými technologiemi.

Fluidum instituce, vyzařující a rozsévající cílenou potřebu citlivě vnímat měnící se podmínky ve společenském vývoji a komplexně reagovat na stále nová kritéria výstupů umělecké činnosti v moderní, měnící se době, směruje tvorbu bratislavských umělců jako blyštivé částečky neoblomného feromagnetického kovu kopírující silové čáry magnetu do sousledných drážek.

Ze svébytných tematických, vizuálních, formálních, narativních či technologických uchopení se utváří dynamické vzorce, v nichž nalézáme futuristické vize s distopickými podtóny, čtveračivé sociopolitické komentáře k neutěšené tíze současnosti, lidství či umění, hravé práce performerů využívajících vlastní těla k trefným glosám, vizuální anekdoty i komplikované počítačově generované animace.

Střípky a fragmenty aktuální bratislavské scény seskupené v kaleidoskopu kurátorů v překrásné barvité tvary pod tíhou dynamického, mladistvého elánu neskrývají svůj neustálý potenciál se proměňovat.

Určitě jde o tu pravou volbu, pokud si potřebujete na chvíli odpočinout od hektického dění Academia Film Olomouc!

 

Vernisáž byla součástí společného projektu olomouckých nezávislých galerií XY 2018: výstavy s procházkou / procházka vernisážemi, který se snažil v Olomouci šířeji představit mladou bratislavskou uměleckou scénu.

Pattern Recognition
GALERIE XY-1, Olomouc
výstava: 20. 4. – 29. 4. 2018
vernisáž: 19. 4. 2018, 20:00
kurátoři: Alexandr Jančík, Marie Meixnerová
zastoupení umělci: András Cséfalvay, Mira Gáberová, Tsudoi Masuda, Juraj Mydla, Viktor Šefčík, Zuzana Žabková

Více informací naleznete na webu www.xyolomouc.com.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru