Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Film Julia Ševčíka Skleněný pokoj podle knihy Simona Mawera je dotočen

Film Julia Ševčíka Skleněný pokoj podle knihy Simona Mawera je dotočen

Film Julia Ševčíka Skleněný pokoj podle knihy Simona Mawera je dotočen

V minulých dnech skončilo natáčení nového filmu Julia Ševčíka Skleněný pokoj. Film podle slavného románu britského spisovatele Simona Mawera, který se stal světovým bestsellerem, byl přeložen do desítek jazyků a byl nominován na prestižní literární ocenění The Man Booker Prize. Je inspirovaný dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu – brněnské vily Tugendhat. V hlavních rolích se objeví řada zahraničních i domácích hvězd jako Carice van Houten, Hanna Alström nebo Claes Bang, Karel Roden a Karel Dobrý.

Skleněný pokoj vzniká v produkci společnosti IN Film Rudolfa Biermanna, producenta divácky úspěšných snímků Účastníci zájezdu, Obsluhoval jsem anglického krále, Román pro muže nebo dramatu Masaryk, oceněného 12 Českými lvy. Koproducenty jsou Česká televize, společnost Investito Igora Rattaje a slovenská televize JOJ.

Film na motivy této knihy vypráví o lidech, jejichž životy, lásku a přátelství poznamenaly dramatické události 20. století. Osudy Liesel a Viktora Landauerových, jejich přátel, zaměstnanců i mimořádného architekta Von Abta rámuje vznik jedné z nejoriginálnějších modernistických staveb v Evropě, místa velkých milostných vzplanutí i životních zrad.

Foto: Barbora Jančárová – (c) Infilm Praha

Hvězdné mezinárodní obsazení nabídne v hlavní roli herečku Carice van Houten, známou ze seriálu Hra o trůny, válečného dramatu Valkýra, kde hrála po boku Toma Cruise, nebo oceňovaného dramatu Paula Verhoevena Černá knihaHannu Alström čeští diváci viděli ve dvou pokračováních úspěšné akční komedie Kingsman. Další ženskou roli vytvoří slovenská rodačka Alexandra Borbély, oceněná Evropskou filmovou cenou pro nejlepší herečku roku 2017 za roli ve filmu O těle a duši, který zvítězil na Berlinale.

Claes Bang je držitelem Evropské filmové ceny 2017 pro nejlepšího herce za film Čtverec, který získal Zlatou palmu na MFF v Cannes, jeho nejnovější rolí je úloha ve filmové adaptaci světového bestselleru Davida Lagercrantze Dívka v pavoučí síti. Dánský herec Roland Møller je znám z thrilleru Atomic Blonde, nyní se dokončuje film Lyrebird, kde vytvořil jednu z hlavních rolí po boku Guye Pearce.

Českou a slovenskou hereckou elitu zastupují Karel Roden, Jana Plodková, Karel Dobrý, Marián Mitaš, Zuzana Fialová nebo Martin Hoffmann.

Foto: Barbora Jančárová – (c) Infilm Praha

Střihačem filmu Skleněný pokoj bude renomovaný polský tvůrce Jaroslaw Kaminski, který je podepsán pod střihem oscarového snímku Ida i nejnovějším filmem Pawła Pawlikowského Studená válka, oceněného na festivalu v Cannes. Jaroslaw Kaminski je absolventem pražské FAMU, je několikanásobným držitelem polské filmové ceny Orel a ocenění Los Angeles Movie Award za snímek Bikini Blue.

Hudbu k filmu Skleněný pokoj složí španělský hudební skladatel Javier Navarrete, držitel oscarové nominace za hudbu k filmu Guillerma del Tora Faunův labyrint.

Premiéra filmu, který vzniká ve česko-slovenské koprodukci, je plánována na jaro 2019, do kin uvede společnost Bioscop.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru