Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Sledujte krátké soutěžní filmy z MFDF Ji.hlava už teď a rozhodněte o vítězi

Sledujte krátké soutěžní filmy z MFDF Ji.hlava už teď a rozhodněte o vítězi

Sledujte krátké soutěžní filmy z MFDF Ji.hlava už teď a rozhodněte o vítězi

Krátká radost je název soutěžní sekce, která uvádí snímky z celého světa, jejichž krátká stopáž ukazuje možnosti a sílu dokumentu. Letos jsou všechny nominované filmy zpřístupněny on-line od 7. do 22. října na portálu DAFilms.cz. Porotci v této sekci jsou přímo diváci; ti mohou zdarma zhlédnout všechny filmy a následně hlasovat pro nejlepší z nich, a to až do půlnoci 22. října. Vítězný film získá on-line distribuci a propagaci (v hodnotě 3000 eur) a bude tradičně nominován do předvýběru amerických Oscarů v kategorii krátký dokumentární film.

Mezi 17 soutěžními filmy je i devítiminutový český animovaný dokument Sousedi – příběh Rudolfa Bělohoubka, v němž jeho autor Martin Búřil oživuje formou rozhýbaných „komiksových“ kreseb s komentářem příběh Rudolfa Bělohoubka. Syn českého otce a německé matky se po druhé světové válce stal svědkem popravy rodičů tzv. Revolučními gardami, k nimž se přidali i jejich sousedé. Zbytek dětství strávil ve výchovných ústavech, odkud opakovaně utíkal.

Výtvarník a animátor Martin Búřil (1980) nastoupil po absolvování brněnské FaVU na Katedru animované tvorby pražské FAMU. Animované filmy nejen režíruje, ale také o nich přednáší a pořádá workshopy věnované animaci. Vytváří multimediální projekty, spolupracuje s pražskou alternativní divadelní scénou a tvoří umělecké instalace; podílel se například na prostorové instalaci Opičí král, prezentované v českém pavilonu výstavy EXPO 2010 v Šanghaji.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru