Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Vertifilms Prague v říjnu opět ukáže nejlepší vertikální filmy z celého světa

Vertifilms Prague v říjnu opět ukáže nejlepší vertikální filmy z celého světa

Vertifilms Prague v říjnu opět ukáže nejlepší vertikální filmy z celého světa

Již 2. ročník festivalu filmů v netradičním výškovém formátu Vertifilms Prague 2019 se koná v klášteře Sv. Anežky České v Praze na Josefově. Během slavnostního večera 23. října 2019 diváci uvidí dvě desítky vertikálních filmů z celého světa.

„Unikátní festival vertikálních filmů se vrací do překrásných prostor Kláštera Sv. Anežky České v Praze. Letos opět uvidíme dvě desítky filmů z celého světa ve vertikálním formátu. Navíc se diváci mohou těšit i na projekci prací z kolekce Nespresso Talents, které se poprvé představí na našem bezmála deset metrů vysokém plátně. K vidění bude například vertikální film To Accept letošní držitelky studentského Oscara režisérky Darii Kashcheeva,“ uvedl Kryštof Šafer, zakladatel a ředitel přehlídky.

Nejlepší film v soutěži Tall Idea Prague budou letos vybírat Vanda Wolfová z YouTube/Goole Česká republika, německo-český režisér Farid Eslam a Tomáš Kopečný z agentury Scholz and Friends Praha.

„Vertikální film je neuvěřitelný fenomén dneška. Je to možná zcela jiný formát, než na jaký jsme zvyklí, ale je skvělý v intimitě kontaktu s divákem. Příběhy se teď odehrávají přímo na obrazovce telefonu, který se stává naším nejlepším přítelem. Navíc, ve výškovém formátu tvůrci dokáží pokrýt většinu žánrů klasické kinematografie. Těším se, až filmy uvidím v historických prostorách, které se přemění na vertikální kino,“ vyjádřil se mezinárodně oceňovaný režisér dokumentárních filmů Farid Eslam.

Ředitel festivalu Kryštof Šafer k tomu říká:

„Je skvělé vidět, jak obliba vertikálního formátu roste. Nyní bezmála dvě miliardy uživatelů denně vytvoří své vertikální příběhy. Navíc neustále vznikají nové platformy pro tento formát, jako je například Instagram TV. Formátu se věnují i tradiční televize jako BBC ve Velkém Británii nebo ABC v Austrálii, ale i řada dalších.“

2. ročník festivalu vertikálních filmů Vertifilms se koná 23. října 2019 od 19:00 v prostorách kláštera Sv. Anežky České, ulice Anežská 12, Praha 1. Vstupenky jsou k dostání v síti TicketOn. Více informací najdete na webu a Facebooku akce.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru