Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Krátká radost online předzvěstí 25. ročníku MFDF Jihlava

Krátká radost online předzvěstí 25. ročníku MFDF Jihlava

Krátká radost online předzvěstí 25. ročníku MFDF Jihlava
Exkluzivní krátké dokumentární filmy z MFDF Ji.hlava mohou diváci sledovat online ještě před začátkem 25. ročníku.  Do výběru zařadili dramaturgové festivalu v tomto roce 25 krátkých filmů z celého světa. Mezi nominované filmy se dostal i jeden český zástupce, snímek Sociální vražda sledující každodenní život v romské osadě. Za filmem stojí kolektiv místních umělců a aktivistů z Mostecka, klíčovou postavou uskupení je výtvarník Zbyněk Baladrán. Kompletní soutěžní sekce Krátká radost je právě dostupná zdarma na streamovacím portálu DAFilms. Až do neděle 24. října mohou navíc diváci hlasovat o nejlepší film, který bude vyhlášen na slavnostním zahájení.

Soutěžní sekce Krátká radost každoročně nabízí přehled nových trendů a talentů ve světovém dokumentárním filmu. Všech 25 nominovaných filmů vybraných festivalovými dramaturgy bude uvedeno ve světové nebo mezinárodní premiéře. „I přes výrazné proměny online distribuce během loňského a letošního roku je uvedení Krátké radosti online mimořádnou událostí. Jedná se o premiérové filmy, zdarma mezinárodně dostupné ještě před začátkem festivalu, a navíc s hlasováním, do kterého se mohou zapojit diváci z celého světa,“ shrnuje unikátnost celého projektu výkonná ředitelka DAFilms Diana Tabakov.

Divácké hlasování bylo spuštěno se zveřejněním programu 11. října a potrvá až do neděle 24. října. Cena diváků DAFilms bude následně vyhlášena v úterý 26. října na slavnostním zahájení festivalu MFDF Ji.hlava. Vítězný film získá online distribuci a propagaci na portálu DAFilms v hodnotě 3000 euro. Všechny nominované filmy mohou diváci rovněž zhlédnout na velkém plátně během samotného festivalu. Vítězný i ostatní nominované budou na DAFilms dostupné do neděle 31. října.

Všechny filmy v online programu Krátká radost jsou dostupné zdarma po registraci, jak pro diváky v Česku, tak i v zahraničí. Po skončení diváckého hlasování bude možné zhlédnout vítězný i ostatní nominované filmy pouze do 31. října.

Filmy Krátké radosti online: https://dafilms.cz/program/1067-kratkaradost2021

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru