Zde se nacházíte: 25fps » Téma » Editorial protřepat, ale nemíchat

Editorial protřepat, ale nemíchat

Milí a vážení čtenáři,

přiznám se, že od vyvěšení prvního čísla časopisu 25fps na internetové stránky mi uplynul měsíc rychleji, než bych si přál. Doufám však, že rychle tekoucí proud dnů se neodrazil na kvalitě druhého čísla našeho filmového měsíčníku.
Tentokrát už pro vás otevíráme další rubriky, které se minule ke slovu ještě nedostaly. Český dokument bude zatím ve znamení teoretického úvodu, jenž se na české prostředí přirozeně neváže, abychom od příštího čísla už mohli o dokumentech psát s vědomím, že jsme si tak trochu ujasnili, oč vlastně jde. Své již řekne také rubrika, zabývající se amatérským filmem, která přiblíží jeho historii v „českých zemích“.

Abychom dokázali bezbřehost kinematografie, jež rozhodně není jen o vyprávění příběhů, připravili jsme pro vás první část nástinu vývoje experimentálního filmu.

Jako dobrý nápad se nám zdá psát také o filmu z jiného pohledu, chtělo by se říci, z pohledu za plátnem. Film není jen o jednotlivých dílech, ale je to i odvětví obchodu, s distribučním soupeřením, s bojem o zafinancování projektů, ale také svět magických přístrojů, které nám pomáhají si dílo vychutnat tak, jak jej v mysli nosil tvůrce. Těmto a jistě i dalším oblastem se bude věnovat rubrika nazvaná kinofikace, která startuje „manuálem“ pro toho, kdo by třeba chtěl někdy mít vlastní kino. Tolik k novinkám.

Druhé číslo však bude i o již započatých rubrikách a hlavní téma je tentokrát oblečeno v elegantním, avšak nelítostném, saku – píšeme o špionážním filmu, jeho typických rysech, jeho hudbě, předně se však věnujeme agentovi, který má právo na místo v kinematografii stejně jako povolení zabíjet.

Přál bych si, aby se vám naše práce líbila, přinesla vám nové podněty, probudila ty minulé, motivovala k hledání dalších.

Lukáš Gregor
šéfredaktor časopisu 25fps

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 88

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru