Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Olomouc se stala Paříží z doby Tří mušketýrů

Olomouc se stala Paříží z doby Tří mušketýrů

AKTUALITY – MICHAELA DOUBRAVOVÁ –

Část historického jádra Olomouce se v pondělí 8. října změnila v Paříž první poloviny 17. století, kdy Francii vládl král Ludvík XIII. Ruská televize natáčela na Žerotínově náměstí či v Univerzitní ulici exteriérové záběry pro osmidílný seriál Tři mušketýři. Adaptaci románu Alexandra Dumase st. režíruje Sergej Žigunov, který se podílel i na scénáři.

Natáčení, na němž pracuje mezinárodní filmový štáb, proběhlo už v ruském Petrohradu, jeho příměstském komplexu Petěrgofu, přezdívaném „ruské Versailles“, či ve Vyborgu a Gatčině. V Česku dále vzniknou exteriérové výpravné scény, a to na Bouzově, Pernštejně a ve Valticích. Natáčení je už za polovinou, celkem by mělo trvat téměř dva měsíce. Podle tvůrců bude seriál hotový začátkem příštího roku.

Půvab Olomouce již v minulosti přilákal nejeden filmový štáb od nás i ze zahraničí. Záběry z ulic města najdeme například v Moskalykově seriálu Četnické humoresky (1997) či v novodobé verzi Doktora Živaga (Doctor Zhivago, 2002) v režii Giacoma Campiottiho.

foto: Michaela Doubravová

foto: Michaela Doubravová

foto: Michaela Doubravová

foto: Michaela Doubravová

foto: Michaela Doubravová

foto: Michaela Doubravová

foto: Michaela Doubravová

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru