Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » iShorts opět představí vlnu zlínského talentu

iShorts opět představí vlnu zlínského talentu

iShorts opět představí vlnu zlínského talentu

iShorts se rádi věnují nastupující generacím filmových tvůrců, které vychovávají umělecké školy po celé republice. Tentokrát se vydají za kopce, říčky i hory do Zlína, kde každoročně vznikají impozantní krátké filmy studentů z ateliérů Audiovize a Animace na Univerzitě Tomáše Bati.

Listopadový blok krátkých filmů ze zlínské produkce s sebou každoročně přináší pestrou paletu žánrů i témat. Vydáme se na chladnou a sněhem zapadanou slovenskou vesničku, s holuby letícími vysoko nad hlavou, kde vznikají básně oslavující život a mladou neutuchající lásku (RÓÓ, Gabriela Tuchyňová) a do města, ve kterém žije osamělá dívka hledající svoji pozici ve společnosti (BLOK, Gabriela Tuchyňová).

Mimo filmařů se ve Zlíně hluboko v koutech jeviště místního Městského divadla skrývá několik divadelních techniků, pro které je umění život a život uměním (TECHNIKA VŠEDNÍHO DNE, Gabriel Zajtko). Život možná je uměním, ale co by si lidé skutečně přáli, kdyby měli například, řekněme, zlatou rybku, která jim může splnit jakékoliv přání? Možná by si přáli najít domov nebo zachránit život svých blízkých (ZLATÁ RYBKA, František Vaculík). Možná by si však přáli něco úplně jiného. Přáli by si nafukovací žirafu? Chtěli by, aby se ta žirafa stala součástí jejich domácnosti a členem rodiny (TŘI, Ida Ralevská)?

Někdy domov a porozumění nevykouzlí zlatá rybka a sami sebe nenajdeme ani po boku žluté žirafy. Někdy musíme vyjít z města červených cihel do nedalekého tmavého lesa. Tam, daleko ode všeho, se nám může stát, že sejdeme z vyšlapaných cest a najdeme domov i sebe samé někde, kde bychom to nečekali. Ve vlčí smečce (VLČÍ STEZKY, Noemi Valentíny, Vojtěch Dočkal). Ač pes není vlk, může způsobit větší nepříjemnosti, než celá vlčí smečka najednou. A to v případě, že je onen pes mrtvý a následně oživlý skrze ruce svého milovaného páníčka doktora Steina (SKŘÍŇOSTROJ DOKTORA STEINA, Gabriela Plačková). Avšak takové dobrodružství se může stát jen při projekci ve zlínských kinech. V pražském BIO OKO se taková věc nestane. Tam raději vše necháme na policejním profesionálovi poručíku Adamu Tománkovi, který vyšetří podvodné převedení majetku firmy na bílého koně (CORNELIA, Radim Svoboda).

Bylo zde vyřčeno mnoho otázek, na které dříve či později najdete odpověď. Na některé z nich najdete odpověď při iShorts projekcích KRAŤASŮ ZE ZLÍNA, některé vám možná zaberou trochu více času. I tak můžete s hledáním odpovědí začít již tuto středu 14. 11. v Praze. Hned další středu 21. 11. můžete své pátrání přesunout do Zlína a Ústím nad Labem. A kdo ví? Třeba svoje štěstí nenajdete ve zlaté rybce, ale v Liberci ve čtvrtek 22. 11.

Pro více informací o programu a termínech projekcí v konkrétních městech neváhejte navštívit webové stránky či Facebook.

iShorts je neziskovou organizací, která se snaží propagovat krátké filmy společně s jejich autory. Hlavní aktivitou iShorts jsou pravidelné projekce nejzajímavějších zahraničních a českých krátkých filmů, které probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Program každé projekce je sestaven na určité téma. Pravidelně našim divákům přinášíme krátké filmy z významných filmových festival, jako jsou Cannes, Berlinale, Clermont-Ferrand, Sundance a mnoho dalších. Jako první ve střední a východní Evropě jsme divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmového umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film. Úzce spolupracujeme s Evropskou filmovou akademií a mezi naše další úspěšné programy patří pásma krátkých hororů, soutěž o nejlepší kameru v krátkém filmu nebo programy zaměřené na světové metropole New York a Londýn.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 943

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru